Mucur'a Büyük Yatırımlar Geliyor

Kırşehir Milletvekillerimiz Cumartesi Günü Şanal Et Mangal'da Muhtarlarla buluştular ve Mucur İçin Yatırımlarını Anlattılar

GÜNCEL - 18-04-2016 08:28

Mucur'a Büyük Yatırımlar Geliyor

   Cumartesi günü Milletvekillerimiz Salih Çetinkaya ve Mikail Arslan Muhtarlarla buluştu. Öğle yemeği programında, önce yemek yenildi daha sonra köylerin sorunu dinlendi. Tüm köy muhtarlarının katıldığı programda önemli sorunları çözmek için gerekli çalışmaların yapılacağı bildirildi. 
   İlçemiz Köylerinin ana sorunu olarak Kanalizasyon, çöp konteynırı ve yol çalışmaları olarak belirlendi. Bunlarla alakalı olarak gerekli çalışmaların yapılacağını Milletvekilleri bildirdiler. 
    Önemli başlıklar üzerinde durulan toplantıda köylerimize yol çalışmaları, çöp konteynırı, Kanalizasyon, Camilerde İmam eksikliği, Sit alanı ve içme suyu olarak belirlendi. Öncelikle muhtarlar dinlendi ve Vekiller sorunları bir bir not ettiler. Daha sonrasında da Milletvekilleri konular hakkında açıklamalarda bulundular. İlk olarak Milletvekili Salih Çetinkaya konuştu. Çetinkaya; " Bugün önemli ve verimli bir toplantı yaptığımızı düşünüyorum. Şunu her zaman biz vekiller olarak istiyoruz, istişare içinde olmalıyız. Bugünde burada istişare içinde olarak sorunlarımızı çözeceğiz. Öncelikle şunu net söylemeliyim ki aynı sorunları tekrar tekrar dile getirmemek için, öncelikle yapılacak ve yapılmayacak işler üzerinde durmamız gerekiyor. Bizler sizleri dinledik ve notlar aldık bunun için ben tek tek cevaplayacağım. Öncelikle köylerimizde kanalizasyon sorunu çözmek istiyoruz. Bu ciddi bir sorun bunun için çalışmalar yapacağız ve emin olun çözülecek-tir. Şimdi şunu da dile getireyim ki bu konular Özel İdare için büyük külfet. Biz bunları nasıl çözeriz diye bir çalışma yapacağız. Bunun neticesinde gerekli yaptırımlar yapılacak. 
   Öncelikle benim fikrim yol sorunu çözmek. Köy yollarımızda sıcak asfalt çalışması yapmalıyız. Köylere ayrılan parayı öncelikle bunun için kullanmalıyız diye düşünüyorum. Daha sona diğer sorunları çözmeliyiz. Tabiki bu benim şahsı fikrim. 
   Hiç parke taş verilmeyen köylerimize parke taş verilecek. Bunu ifade edelim. Biz şunu istiyoruz, diğer illerden bir farkımız kalmasın, onlar nasıl yapıyorlarsa bizde yapmalıyız. Bunun için İl Özel İdaresi gerekirse bu konuyu takip etmeli. Onlar nasıl bu kadar yatırım yapıyor, ödenekleri bizden fazlamı veya başka bir konumu var bunu öğrenip bizde o yolu çizmeliyiz. Köylerle alakalı sorunları bir bir çözeceğiz bunu kesin bir dille söylüyorum.
    Bir diğer konudan daha bahsetmek istiyorum havaalanı yolu güzergahı. Bu bizim için çok önemli bir konu. Büyükkayapa, Şahinler ve Yörücek köyünden kesik köprü güzergâhında yolu geçirmek istiyoruz. En yakın Havalimanı Nevşehir'de olduğu için bu güzergahı yapmalıyız. Bu konu hakkında da çalışmalarımız sürüyor. 
    Mucur bizim için önemli, Mucur'a büyük önemli veriyoruz o yüzden Allah nasip ederse çalışmalarımızı yapacağız. Buraya gelen herkese çok teşekkür ederim" dedi.
    Salih Çetinkaya'nın ardından Mikail Arslan konuşmalarını yaptı.  Arslan, hem köy sorunlarına değindi hem de Mucur'a yapılacak olan yatırımları bir bir anlattı. Arslan;" Herkese teşekkür ederim buraya geldiğiniz için. Belli ki sorunlarımız var ve biz bunun için buradayız. Öncelikle şundan bahsetmeliyim, biz nerede olursa olsun hizmet götürmek için varız. Her yer bizim memleketimiz.
   Öncelikle Mucur Hükümet konağına kavuşacak. Diğer her ilçede var Mucur'da yok. Bunun için son aşamaya geldik. Allah izin verse bu konuyu çözdüğümü-zü düşünüyoruz. Kaymakam beyle birlikte sizlerinde düşünceleri ile güzel bir proje çizeceğiz ve Kaymakamlık binamızı yapacağız. 
   Mucur Köme alanına spor kompleksi yapaca-ğız. Şu an yapılacak olan alan Mucur Belediyesine ait. Belediye ile görüşmelerimizi yaptık. Biz yapacağız ve işletmesini Mucur Belediyesine teslim edeceğiz. Bu projenin ilçeye büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. 
   Mucur'u Turizme açmayı planlıyoruz. Mucur Yer Altı şehri, Kepez köyünde bulunan yer altı şehrimiz, Tepesidelik Köyünde bulunan Tuz mağarası gibi yerlerimizin çalışmalarını yapım, Kapadokya'dan önce Mucur'a gelinmesini sağlayacağız. Bu konu hakkında ciddi çalışmalarımız var. İlerleyen zamanlarda bu konu netleşecek ve Mucur'a büyük katkı sağlayacak. 
    Açık Ceza evi için çalışmalarımız devam ediyor. Biz 4000 kişilik bir yer yapmak istiyoruz. İnaç mevki bunun için düşündüğümüz bir yer ama orada artılar ve eksiler var. Arsa için sıkıntılar var ama bunun yanında da yol üzerinde olması bir artı görünüyor. Ceza evi için eski kapalı ceza evini TOKİ'ye vereceğiz ve onlarda bize yeni bir yer yapacak. Bunun için çok büyük bir kompleks düşünüyoruz. Kapalı cezaevi, Açık Cezaevi, Kadın cezaevi  ve içinde garnizon binası gibi düşüncelerimiz var. Bu denli büyük bir yer olmasa sayıyı düşürebiliriz. 
   TOKİ için şunu diyebiliriz, Mucur bu yatırımı alacak inşallah. Şimdi Kaymakamlıktan bir kaç konu hakkında izin belgesi almalarını istemişler. Kaymakamlığımızda iki tanesini halletmiş bir tane kalmış onu da hallettikten sonra sorun görünmüyor. 
   Doğalgaz olmazsa olmazımız tabiki. Bunun için BOTAŞ ve KIRGAZ ile görüşmeler yapıldı. BOTAŞ ve KIRGAZ çalışmalarına devam ediyor. Önümüzde ki yıl bu konunun kapanması-nı bekliyoruz.  Borular hazırlanmaya başlanıldı. Bitiminde ilçeye teslim edilecek ve onun akabinde çalışmalar başlayacak.  Doğalgazın gelmesinden sonra artık göç veren değil alan bir yer haline geleceğimizi düşünüyorum. 
   Bu konuların ardından Kaymakam Muhammet Önder beye de özellikle teşekkür ederim. Bizlere inanılmaz yardımcı oluyor. Her konuyu takip ediyor ve iyi bir çalışma ritmi var. Ben Kaymakamların en az 4 yıl hizmet etmesi gerek-tiğini düşünüyorum. Bir ilçenin idaresi ondan sorumlu, düşünün bir yılda gittiğini, o  ilçeye ne verebilir. Mucur Kaymakamı için görüşe-ceğim Bakanlıkla uzun zaman kalması için.
   OSB(Organize Sanayi Bölgesi) bunun için ciddi girişimlerimiz oldu. Belki ilk defa burada söylüyo-rum, Hollanda'da bir firma var. Bu firma Rüzgar Tribünleri üreti-yor. İlk görüşmele-rimiz olumlu geçti. Mucur OSB bölgesinde bir fabrika kurabileceklerini belirti-ler. Bunun için ilerleyen günlerde tekrar bir görüşme sağlayacağız. OSB alanında kamulaş-tırma sorunumuz var. Bunun için Bakanlıkla görüşmelerimiz oldu. Bize dedikleri şu;" Siz yatırımcıyı ikna edin, biz sizin sorununuzu hemen çözeriz" dediler. Bunun içinde girişimler hızlandı. 
   Yaklaşık altı yıldır ilahiyat Fakültesi için girişimler vardı. Allah'a şükürler olsun bunu çözdük ve Kaman'a bunu kazandırdık. Mucur içinde 4 yıllık Yüksek okul düşüncemiz var. Bunun için Rektörlükle görüşüldü. 4 yıllık nasıl bir fakülte getirebilirizi tartışıyoruz. Bunun içinde net kararı verdiği-mizde çalışmalarımız hızlanacak. 
    Sit alanlarımız için şunu söyleyebiliriz, karmakarış bir olay. 1. ve 2. derecede sit alanlarımız var bunların alanları tekrar belirlen-mesi gerekiyor. Bunun içinde çalışmalarımız sürüyor. 
   Köylerimizin sorunlarını bir bir çözülecek. Ama biraz zamana ihtiyacımız var. Benim ilk önceliğim köyler için içme suyu sorunu. Bu konuyu kısa zamanda çözüme kavuşturacağız. Diğer konular içinde kademeli şekilde çözüme kavuşturulacak.
    Burada olan herkese teşekkür ederim. Biz sizlerle birlikte güçlüyüz. Sizlerle istişare ettiğimiz zaman sorunları çözebiliriz. Seçimden sonra çok yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Buralara o yüzden az geliyoruz ama ilerleyen zamanlarda sık sık gelip sizlerle tekrar tekrar görüşmelerimiz olacak. Herkese teşekkür ederim" dedi.
   Toplantıya Milletvekilleri Salih Çetinkaya, Mikail Arslan, Mucur Kaymakamı Muhammet Önder, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Kendirli, Ak Parti İlçe Başkanı Burak Öztürk, İl Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, İl Genel Sekreter Yarımcıları Mustafa Taş, Kurtuluş Yılmaz, İl Genel Meclis Üyelerimiz ve Muhtarlarımız katıldı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
 Kırşehir AK Parti'de ikinci tur   seçim hazırlıkları devam ediyor

Kırşehir AK Parti'de ikinci tur  seçim hazırlıkları devam ediyor

22-05-2023 - GÜNCEL

  Mucurlu Uğur Arslan, Ahi Evran  Üniversitesi Rektörlüğü’ne aday oldu

Mucurlu Uğur Arslan, Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü’ne aday oldu

22-05-2023 - GÜNCEL