Mucur Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi İçin Mucur Cumhuriyet Başsavcılığı İddianame Hazırladı

Mucur Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifinde Başkanı görevi Kötüye mi Kullandı?

YEREL - 25-08-2023 18:51

Mucur Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi İçin Mucur Cumhuriyet Başsavcılığı İddianame Hazırladı

     Mucur Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi hakkında Mucur Cumhuriyet Başsavcılığı iddianeme hazırlayarak şahıslara bildirdi. Mucur Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı ve yönetimi hakkında hazırlanan iddianemeye göre şahıslar hakkında belirli hakları kullanmaltan yoksun bırakma ve suçun zincirleme olarak işlendiğine yönelik iddialar yer aldı.

    Mucur Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi hakkında suç duyurusunu ve esnafların şikatlerini gazetemiz olarak daha önceden dile getirmiştik. Geçtiğimiz aylarda Mucur Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi hakkında hem bakanlığa hemde Mucur Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan şikeyet neticesinde, bakanlık tarafından müfettiş atanmış, müfettişin raporu doğrultusunda da Mucur Cumhuriyet Başsavcılığına dosya teslim edilmişti.

    Konular ile alakalı Mucur Cumhuriyet Başsavcılığıda iddia edilen konular hakkında geniş kapsamlı İddianeme hazırladı.

   İddianeme de hem Mucur Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi başkanı hemde yönetimi hakkında yapılan iddialar ise çok çarpıcı. İddianameye göre,  “Şüpheli sıfatı ile Mucur Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatif Başkanı Levent Köksal’ın esnaflık faaliyeti için kullandığını ispat edemediği krediyi kullanarak kamu zararına neden olmak sureti ile görevi kötüye kullanma şuçu işlediği, bu suçtan Kooperatifler Kanununun Ek 2/3. Maddesi uyarınca cezalandırmaları gerektiği,

    Şüphelilerin müsnet suçtan mahlemenizce yargılamalarının yapılarak eylemlerine uyan yukarda yazılı sevk maddeleri gereğince ayrı ayrı cezalandırmalarına, şüphelilerin TCK53. Maddesinde yazılı yazılı belirli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmalarına, yargılama giderlerinin şüphelilerden alınarak hazineye ira kaydına karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur” iddiaları yer aldı.

     Mucur Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianemeye göre 23/11/2023 tarihinde mahkeme kararı verildi.

Yıllardır esnaf ayırdımı yapan, kendi babasının çiftliği gibi yönetmeye çalışan Mucur Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi başkanı Levent Köksal ilk şikayet edildiğinde, şikayet edenleri Mucur’da kamu karşısında küçük düşürme çabası da böylelikle sonuçsuz kaldı.

    Kredi çekmeye gidenlere beni şikayet ettiler, ben burayı adam ettim, burayı hakkaniyetli şekilde yönetiyorum, beni şikayet ettiler o yüzden sana kredi veremem, Mucur’da böyle şikayet edilir mi? diye kendini esnafların gözünde aklamaya çalışmıştı. Bu iddianameler karşısında neler diyecek kocaman bir soru?

     Gazetemiz olarak bizde bu suçlamalar hakkında kendisine soru soruyor ve açıklamasını bekliyoruz. Bu suçlamaları kabul ediyormu? Geçtiğimiz günlerde MHP’den aday adaylığını açıklamıştı. Aday Adaylığından çekilecekmi? İddialar doğru ise, Kooperatifi böyle yöneten biri Mucur’u nasıl yönetecek? Bunu da kamu oyunun ve Mucur halkının vicdanına bırakıyoruz.

Haber: Sait UYAR

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kırşehir Özel Musa Gül Hastanesinde Büyük Vicdansızlık

Kırşehir Özel Musa Gül Hastanesinde Büyük Vicdansızlık

02-11-2023 - YEREL

Servis Taşımacılığının Yüzde Seksenini Aldı

Servis Taşımacılığının Yüzde Seksenini Aldı

19-09-2023 - YEREL