Mucur Gazetesi
HV
04 MAYIS Cumartesi 03:45

Kırşehir Valiliğinden Arakanlı Müslümanlara Yardım Kampanyası

Kırşehir Valiliği tarafından Arakanlı Müslümanlara yardım kampanyası başlatıldı.

Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 18-09-2017 09:50   Güncelleme : 18-09-2017 10:00
Kırşehir Valiliğinden Arakanlı Müslümanlara Yardım Kampanyası

         Kırşehir Valiliği tarafından Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'da Müslümanların çoğunlukta olduğu Arakan Bölgesi'ndeki Müslümanlara yardım kampanyası başlatıldı.

         Kırşehir’de ve 81 ilde Arakanlı Müslümanlara yönelik yardımları, sivil toplum örgütlerinin yanı sıra Kızılay, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) gibi kuruluşlar aracılığıyla ulaştırılıyor. Kırşehir Valiliği Arakanlı Müslümanlar için yardımda bulunmak isteyen vatandaşların Ziraat Bankası Merkez Şubesi'ndeki hesap numarasına yardımda bulunacak.

         Öte yüzlerce yıldır baskı altında yaşam mücadelesi veren ve 2012 yılında başlayan saldırılar sonrası yerlerinden edilmeye çalışılan Arakanlı Müslümanlar yine büyük acılar yaşıyor. Şiddetini artıran saldırılarda binlercesi hayatını kaybeden, on binlercesi göç yoluna düşen Arakanlı Müslümanlara 2012 yılından bu yana insani yardımda bulunan Türk Kızılay’ı, bölgeden yükselen yardım çığlığına sesiz kalmayarak yeniden harekete geçti.

Kaynak: Mucur Gazetesi Haber Merkezi

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR