Mucur Gazetesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 00:42

Kalıbınının Adamı Olmak Zor Be Usta!

Sait Uyar
Sait Uyar
Giriş Tarihi : 14-01-2017 11:40

Köşemde yazdığım yazılar için eleştiride alıyorum güzel söylemlerde. Her ikisi içinde teşekkür edip yolumu devam ediyorum. Zaten eleştirilmesem orda bir sorun var demek.
    Asıl mesele işte burada başlıyor. Eleştirilere açık olmayan kişi, kendini hal ve hareketleriyle, eleştiri yapan kişiye davranışlarıyla belli eder. 
Ben şahsım olarak her zaman doğrunun yanında olmayı, dürüst olmayı ve gazete sahibi olaraktan tarafsız olmayı tercih eden birisiyim. Gerçi ilçemizde sorsanız tarafsız kimse yoktur. Bende buna gülüp geçerim hep.
Bu güne kadar gazetemde çıkan her haberin altına imzamı atarım, pişman olacağım hiçbir haberi de yapmam. Bu güne kadar da yapmadım. Ama şu farkı bilmek gerek bir haber yaparsın, iş düzelir geriye bir haber daha yaparsın derler ki aha dün ne yazdı bugün ne yazıyor. Hatta ileriye giderler tükürdüğünü yaladı. O iş öyle değil. Biz gazeteciler olarak yapmamız gerekeni yaparız. Şu kişi bu kişi ne diyecek diye haber yapsaydık işin içinden çıkılmaz bir hal alırdı işler ki böyle bir karakterimizde yok. 
    Ben her zaman makamlara saygı duymuşumdur, duymaya da devam edeceğim tabi ki. Kimisi makamda oturanı sevmediği için o makama da saygı duymaz ama biz duyarız arkadaş.  Çünkü biliriz ki o makamlar geçicidir. Baki olan o makamdayken ne verdiğindir. Tabi bunu bilmeyen makam sahipleri var mı? Evet bunu da gördük. Kendini herkesten üstte gören, karşındakinin kendisi gibi bir insan olduğu unutan makam sahibi. 
    Biz sadece eleştiririz bunun için bile bilirim ki bize cephe alırlar. Alsınlar sorun yok biz doğrumuzdan, insanlığımızdan, adamlığımızdan vazgeçmeyiz. Doğruya doğru demesini, yanlışa yanlış demesini iyi biliriz. Ama tavırlar dedik ya kocaman kocaman adamalara yakışmayacak tavırlar. Ya neyin tavrı acaba sorsan söyleyemez bile. Arada ne var desen diyemez bile. Bizde sormayız zaten yolumuza bakar gideriz zaten…
     İlçemiz güzel ilçemiz zaten bu çekilmelerle bu hale gelmedi mi? Makam sahipleri bunları yaparsa vatandaş ne yapmaz ki? 
Kardeşim bırakın bu işlere, ilçeye veya bulunduğun yere ne verebilirsin yat kalk onu düşün sen. O şunu yaptı bu bunu yaptığı bırak…
    Bu dünyada herkes herkese bir şey yapmıştır iyi veya kötü. Biz iyi yaptığımızı, iyi yaptık diye karşında böbürlendik mi ki sen, böbürleniyorsun. Yok, olmaz adam paşa o ne derse o olur. Bunu düşünen sadece kendisi, sadece kendisini kandırıyor haberi yok yazık.
    Hal ve hareketlerin seni ele veriyor demedi deme, biz azda olsa zeki adamlarız anlıyoruz. Sen zannediyorsun da ben bir şey yaptım diye, emin ol gülüp geçiyoruz çünkü gülünecek işler yapıyorsun. 
    Sana birisi soru sorduğunda cevap veremiyorsan, geçiştiriyorsan o an susan kişi sana değil makamına saygı duyduğu için susuyor sana inanmışçasına… Bunu bile eline yüzüne bulaştırıyorsun gerisi hikaye…

YORUMLAR