Mucur Gazetesi
HV
25 NİSAN Perşembe 07:34

Referanduma Doğru

Sait Uyar
Sait Uyar
Giriş Tarihi : 13-03-2017 09:12

    İlçemizde seçim olduğu zamanlarda ki hareketliliği bilmeyen yoktur. Öyle ki, sadece ilçemizdeki vatandaşlarımız değil ilçe dışındaki birçok kişi yerel seçimlerde ilçemizi takip ediyor. 
    Yerel seçimlerde olan hareketlilik genel seçimlerde pekte kendisi hissettirmiyor. Bunun nedeni nedir bilemeyiz ama önümüzde ki 16 Nisan'da yapılacak olan referandum içinde tam bir hareketlilik var dersek yanlış olur. Ama yine de genel seçimlerden daha çok konuşulan hatta her ortamda konuşulan Evet mi çıkacak Hayır mı çıkacağı. Evet, vatandaşlarımız tabiki bu güne kadar kararını vermiştir. Ama hala kararsızlar var. bu kararsızların oyları sonucu nasıl sanki çok etki yapacakmış gibi duruyor. Bunlar içinde Ak Parti ve MHP kanadı sıkı bir çalışma yapıyor. 
    Aslında karar mekanizması kişinin kendi olması gerekiyor. 18 madde var bu maddeler sır olarak saklanmıyor elbette. İnternetten girilip okunulabilir. Neye evet neye hayır diyeceğimiz orada yazıyor. Gerçi bizim millet olarak pek okuma alışkanlığımız yok ama artık öyle bir ortamdayız ki okumak lazım. 
    Olaya başka açılardan da bakmak gerekiyor elbette. Etrafımız çakallarla çevrili iken bizim evet veya hayır vereceğimizi bilmememiz nasıl bir olay akıl almıyor. 
     Partiler kendileri mitingler yapıyor ve ne istediklerini millete anlatmaya çalışıyorlar. Tabi herkes kendince anlatmaya çalıyor yine kendi partililerine. Aslında ev ev gezmek gerekiyor. Bir hanede bana göre 1 kişi evet veya hayır diyorsa diğerlerini de elbette etkiliyordur. Hatta ben oy kullanmaya gitmeyeceğim demesi bile etkiliyordur. İşte bunun için ilçe teşkilatları bunu organize bir şekilde yapmak durumda. Burada hemen bir parantez açarsak; “Bana göre bir birey kesinlikle oyunu kullanmalı. Herkesin bir fikri bir ideali olmalı diye düşünüyorum.” Tüm aile bireyleri birbirinden etkilendiğini düşündüğümüzde evlere ziyaret daha verimli olacak gibi. 
     Bunun için ilçemizde azda olsa bir uygulama yapılıyor diye biliyorum. Asıl sonuç şu ki Devletimiz, Milletimiz için en hayırlısı ne ise o olsun. Bizler asırlardır çok farklı bir millet olmuşuz. Gemileri karadan taşımız, Çanakkale'yi geçilmez yapmış, üç kıtaya hakim olmuş bir milletiz. Her zaman millet olarak olaylara tepki vermişizdir. Tepki derken 15 Temmuzda skorsky helikopter vatandaşlarımızı yukarıdan tararken altta siper almış vatandaşımızın ağzında sigara olması ilk aklıma gelen. Bunu açık ve net söylüyorum, söylerken de gururlanıyorum biz tepkileri çok farklı olan bir milletiz. Bizim için konu Vatansa gerisi teferruat oluyor. Bunu her zaman biliyoruz ve bunun için yaşıyoruz. 
    Konuyu toparlayacak olursak vatandaşlarımızın her halükârda sandığa gitmeleri gerekiyor. Sandığa gitmeden neye oy kullanacağını okuması gerekiyor. Okudun anlamadın mı güvendiğin inandığın birilerine ya ben burayı okudum ama anlayamadım demen gerekiyor. Bunun için zaten etrafınızda bir çok insan vardır. Size konuyu tek tek anlatacaktır. Ilçemizde de zaten her iki taraftada çalışmalar var. Vatandaşımız için çok problem olmayacak birilerine ulaşmak.
    Herkesin düşüncesi olması gerekiyor dedik. Evet olması gerekiyor tabi kendisi için değil vatanı ve milleti için olması gerekiyor. Bencilce bir yaklaşımla değil tabiki. Bize ne kazandıracak ne kaybettirecek bunları iyi çözülmesi gerekiyor. Tüm gözler ülkemizin üzerinde iken bizlerin bu konuları da iyi bilmemiz gerekiyor. 
   Zaten sandığa gidildikten sonra  ne olacağını kendisi ve Allah bilir kimse bilemez. İnşallah 16 Nisan bizler için ülkemiz için hayırlı olur. Vatanımız, Milletimiz için hayırlı bir sonuç çıkar. Bunun için dua etmemiz gerekiyor.

YORUMLAR