Mucur Gazetesi
HV
19 MART Salı 08:14

Rektör Karakaya Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde AYDEP’i Anlattı

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi yükseköğretim hayatına kazandırdığı kaliteli eğitimi garantileyen Ahi Yeterliliğe Dayalı Dijital Eğitim Projesi AYDEP, bu kez Van Yüzüncü Yıl Üniversitesine tanıtıldı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-06-2022 15:06
Rektör Karakaya Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde AYDEP’i Anlattı

Kırşehir AEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli ile birlikte Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli’yi ziyaretiyle başlayan program AYDEP tanıtımı ile devam etti.

            Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ahi Yeterliğe Dayalı Dijital Eğitim Portalı hakkında bilgiler vererek AYDEP’in örnek bir çalışma olduğunu belirtti. Rektör Karakaya, kalite süreçlerinde stratejik plan doğrultusunda somut ölçümlerin yapılması gerektiğine dikkat çektiği konuşmasında ’’Özellikle eğitim-öğretimde kalite süreçlerinin etkin bir şekilde işletilmesi önemli. Yeterlilikler çerçevesi programı doğrultusunda ders hedeflerinin belirlenmesi, ölçme ve değerlendirme süreçlerinin planlanması ve uygulanması gerekiyor. Eğitim ve öğretim süreçlerinin planlama, uygulama, izleme ve değerlendirme süreçlerinin belirlenen standartlara uygun olarak internet tabanlı bir öğrenme yönetim sistemi üzerinden yürütülmesini sağlamak ve eğitimde kalite güvence sistemi oluşturmak amacıyla bu sistem üzerinde durduk. AYDEP, diğer öğrenme yöntemlerinden farklı olarak yeterlik temelli bir yapıya sahip.’’ ifadelerini kullandı.

            Rektör Karakaya’nın sunumunun ardından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Ferda Karakuş, Koordinatör Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Gaye Çenesiz ve Dr. Öğretim Üyesi Halil İbrahim Özok ve Kalite Koordinatörlüğü Üyeleri Atilla Emre Keskin ve Ömer Faruk Özdemir, rektörlük makamında Prof. Dr. Vatan Karakaya ile Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihat Demirli’ye kalite çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

            Toplantı sonunda üniversitelerin çalışma ve projelerinde işbirliği içerisinde olmalarının bilimsel üretime katkı sağlayacağını vurgulayan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya ve Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli’ye teşekkürlerini sundu.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR