Mucur Gazetesi
HV
23 NİSAN Salı 13:17

Mucurlu Uğur Arslan, Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü’ne aday oldu

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-05-2023 10:16
  Mucurlu Uğur Arslan, Ahi Evran  Üniversitesi Rektörlüğü’ne aday oldu

Kırşehir esnaflarından eczacı İsmet Arslan’ın Selçuk Üniversitesi’nde görev yapan oğlu olan Prof. Dr. Uğur Arslan, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü’ne aday oldu.

Uğur Arslan, 15.02.1971 tarihinde Mucur nüfusuna kayıtlı. Şehrimizde faaliyet gösteren Doğtaş Mobilya Bayii Salih Arslan, Kelebek Mobilya bayi Mustafa Aslan ile Arslan İnşaat’ın sahiplerinden mimar Ömer Arslan’ın kardeşi olan Uğur Arslan yükseköğrenimini 1996 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı. Ardından 1999 yılında Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı'nda uzmanlık eğitimine başladı ve 2003 yılında ise Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı oldu.

2011 yılında Doçent doktor ve 2017 yılında Profesör doktor unvanını aldı.

Prof. Dr. Uğur Arslan 2015 yılından bu yana Selçuk Üniversitesi’ne bağlı Akşehir Kadir Yallagöz Sağlık Yüksek Okulu Müdürlüğü görevini yürütüyor. Ayrıca Tıp Fakültesi Hastanesinde ve Dekanlığında Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvar Sorumluluğu, Transfüzyon Merkez Sorumluluğu, Kalite Kurul Üyeliği ve Eğitim Koordinatörlüğü gibi idari görevleri yürüten Prof. Dr. Uğur Arslan’ın ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış 100’den fazla eseri ve TUBİTAK dahil çeşitli araştırma projeleri bulunuyor. Hemşehrimiz Uğur Arslan evli ve iki çocuk babası.

Kırşehir halkı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’ne bir Kırşehirli Rektörün atanmasını isterken, hemşehrimiz Uğur Arslan’ın bu konuda bilgi, birikim ve tecrübesinden yararlanılmasının önemine dikkat çektiler. (SÜMEYYE KILIÇ)

 

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR