Mucur Gazetesi
HV
19 MART Salı 09:16

Her yönüyle Çiçekdağı masaya yatırılacak

 Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi 'Her Yönüyle Çiçekdağı' sempozyumunun 24-26 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirileceğini duyurdu. 

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-06-2022 15:01
Her yönüyle Çiçekdağı masaya yatırılacak


  
    Sempozyuma ilişkin Düzenleme Kurulu Adına önemli bilgiler aktaran Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Değerli Bilim İnsanları, Kırşehir, 1071 Malazgirt Zaferi sonrasında Anadolu’da Türklerin yaşadığı şehirlerden biridir.  Doğu–Batı, Kuzey-Güney yönlerinden bakıldığında Anadolu’nun tam ortasında bulunmaktadır. İster tarihî yönden ister kültürel yönlerden veya bu coğrafyada yetişmiş tarihî şahsiyetler açısından incelenmeye değer bir yerleşim yeridir.  Bu öneme binaen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü olarak 24-26 Kasım 2022 tarihleri arasında Çiçekdağı kaymakamlığı ve Çiçekdağı belediyesi ile birlikte “Her Yönüyle Çiçekdağı Sempozyumu/ Every Aspect of Çiçekdağı Symposıum” düzenlemeyi planladık.  Sempozyumun amacı Çiçekdağı ilçesinin  “coğrafyası, tarihi, geçmişte ve günümüzde yaşayan kültürü (örf, adet, gelenek, görenekler), yetiştirdiği şahsiyetler, bu bölgeye yerleşmiş/ yerleştirilmiş aşiretler, Kırşehir’in Selçuklu ve Osmanlı Dönemi nüfusu ve özellikleri, arkeolojik ve antropolojik özellikleri, gelir-geçim kaynakları, turizm potansiyeli (dinî turizm ve kaplıca turizmi) ” konularını kapsayan ve çeşitli konu başlıkları çerçevesinde  Çiçekdağı ile alakalı bilim insanları tarafından Çiçekdağı ile ilgili bilgilerin ortaya çıkmasını ve kayıt altına alınmasını  sağlamaktır. Sempozyumda sunulan bildiriler, “Her Yönüyle Çiçekdağı Sempozyumu Bildirileri” başlığı altında kitap olarak basılacaktır. Sempozyuma yapacağınız katkılardan dolayı şimdiden teşekkür eder, saygılarımızı sunarız" dedi. 
    Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi resmi internet sayfası aracılığıyla bildiri kurallarına ilişkin de bilgiler aktarıldı. Buna göre; " Sempozyuma başvurular, sempozyum web adresinde belirtilen hususlar dikkate alınarak yapılacaktır. Özet world dosyası olarak cicekdagisempozyumu@ahievran.edu.tr adresine gönderilmelidir. Tebliğ özetleri kabul edilen katılımcıların listesi, sempozyum web sayfasında (http://cicekdagisempozyumu.ahievran.edu.tr) ilan edilecek ve katılımcılara e-posta yolu ile de bildirilecektir. Üniversitemiz tarafından düzenlenecek Her Yönüyle Çiçekdağı Sempozyumu/ Every Aspect of Çiçekdağı Symposıum’na bildiri özet metinleri 18 Ağustos 2022 tarihine kadar gönderilmelidir. Sempozyuma gönderilecek bildirilerin daha önce herhangi bir yerde yayımlanmış/yayımlanacak olmaması gerekmektedir. Sempozyum katılımcıları, önceden bildirmek şartıyla, bildirilerini Türkçe veya İngilizce olarak sunabilirler. Sempozyumda sunulacak bildirileri metinlerinin aşağıda belirtilen “yazım kurallarına” uygun olarak yazılması gerekmektedir. Yazılar, Microsoft Word programında (Zengin Metin Biçimi (.rtf) formatında) yazılmalı ve sayfa ölçüleri aşağıdaki gibi düzenlenmelidir. Sempozyuma gönderilen özetler 200-250 kelimeyi geçmeyecek şekilde, tebliğlerin tam metni ise 20 sayfayı geçmeyecek uzunlukta olmalıdır. Yazılarda sayfa numarası, üst bilgi ve alt bilgi gibi ayrıntılara yer verilmemelidir. Bildiri içerisindeki başlıkların her kelimesinin sadece ilk harfleri büyük yazılmalı, başka hiçbir biçimlendirmeye yer verilmemelidir. Bildirilerin imlâ ve noktalamasında konunun zorunlu kıldığı özel durumlar hariç- Türk Dil Kurumu Yazım Kılavuzu esas alınmalıdır." 
 

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR