Mucur Gazetesi
HV
19 MART Salı 13:16

Pazarlama Kongresi sona erdi

Pazarlama ve Pazarlama Araştırmaları Derneği ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü iş birliğinde organize edilen 26. Pazarlama Kongresi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-06-2022 13:39
Pazarlama Kongresi sona erdi

  Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi Neşet Ertaş Salonunda açılış programı ile başlayan kongreye Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uçar, Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ercan Gerez, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz,  Pazarlama ve Pazarlama Araştırmaları Derneği (PPAD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selçuk Burak Haşıoğlu, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Her yıl farklı temaların işlendiği Pazarlama Kongresinde bu yıl ana tema, “Tınılar ve Ritimlerin Markaların Pazarlama Stratejileri Üzerindeki Etkisi” olarak belirlendi.
         Kongre öncesi Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ercan Gerez ile Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı makamında ayrı ayrı ziyaret ettiler. Ziyarette üniversitelerin genel durumu hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren AEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ercan Gerez ile Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz’a ayrı ayrı teşekkür etti. 
         Ziyaretin ardından 26. Pazarlama Kongresine geçildi. Açılış programı öncesinde KırşehirNeşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları Doç. Dr. Satı Doğanyiğit,  Dr. Öğr. Üyesi Şenol Afacan, Öğr. Gör. Sinan Tüfekçi, Öğr. Gör. Kenan Tüfekçi ve Halil İbrahim Okur tarafından katılımcılara Şan dinletisi sunuldu.
         Dinletinin ardından 26. Pazarlama Kongresi açılış programına geçildi. 26. Pazarlama Kongresi açılış konuşmasını ilk olarak Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Musa Özata yaptı. Özata konuşmasında, kongreye ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını belirterek “Kırşehir’in, müzik alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına dahil edilmesi ve Neşet Ertaş’ın ölümünün 10. yıl dönümü olması, kongremizin ana temasının ‘Tınılar ve Ritimlerin Markaların Pazarlama Stratejileri Üzerindeki Etkisi’ olarak belirlememizi sağlamıştır.” dedi. Müziğin uzun yıllardır insan hayatında önemli bir yeri olduğunu ve motivasyon, sağlık, eğlence gibi çok farklı amaçlarla çalınıp dinlendiğini anlatan Prof. Dr. Musa Özata, çağdaş toplumlarda müziğin farklı ve çoğulcu uygulamalara sahip bir olgu olarak tanımlandığını ve aynı zamanda tüketicilerin satın alma davranışını etkileyen bir faktör olarak da kullanıldığını vurguladı. Kongrenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Özata, kongrenin verimli geçmesi temennisinde bulundu. 
         Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Musa Özata’nın konuşmasının ardından PPAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selçuk Burak Haşıoğlu söz alarak dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Haşıoğlu, kongrenin başarılı geçmesi temennisinde bulundu.
         PPAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selçuk Burak Haşıoğlu’nun ardından sözü, European Marketing Academy (EMAC) Konferanslardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Elif Karaosmanoğlu aldı. Dernek faaliyetleri ve Türkiye’de pazarlama kongrelerine başlamaları hakkında detaylı bilgiler veren Karaosmanoğlu, Türkiye’de üretilen bilimin yayılması için ulusal ve uluslararası etkinliklere katılmanın önemli olduğunu söyledi. Prof. Dr. Elif Karaosmanoğlu’nun konuşmasının ardından Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin bir konuşma yaptı. Çetin konuşmasında, 26. Pazarlama Kongresine ev sahipliği yapmaktan memnun olduklarını belirterek, kongrenin verimli geçmesi temennisinde bulundu. İİBF Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin’in ardından Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uçar söz alarak, müziğin tüketicilerin davranışlarını etkilemede ve pazarlama tekniklerinde kullanılmasında hatırı sayılır bir sanat dalı olduğunu söyledi. Kongreye katkı sunan tüm akademisyenlere başarılar dileyen Uçar, kongrenin güzel geçmesi temennisinde bulundu.
         Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uçar’ın ardından bir konuşma da Bolu İzzet Bolu İzzet Baysal Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Evren Kutlay yaptı. Kutlay konuşmasında, “Müzikle Pazarlama Faaliyetlerinin Stratejik Yönetimi” konusuna değinerek bu alandaki engin bilgilerinı katılımcılarla paylaştı. Açılış konuşmalarının ardından 26. Pazarlama Kongresinin oturumlarına geçildi. 26. Pazarlama Kongresi Kapadokya Turu ile sona erecek.
 

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR