Mucur Gazetesi
HV
29 NİSAN Pazartesi 12:39

Bulamaçlı Kaplıcası vatandaşın hizmetine sunuluyor

AK Parti Kırşehir Milletvekili Kendirli: “En kısa zamanda Bulamaçlı Kaplıcaları yine şifa arayanların merkezi olacaktır”

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-06-2022 13:36
Bulamaçlı Kaplıcası vatandaşın hizmetine sunuluyor

 

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, binlerce yıllık geçmişe sahip Çiçekdağı Bulamaçlı Kaplıcasını yeniden ayağa kaldıracaklarını, vatandaşların hizmetine sunacaklarını bildirdi.

Milletvekili Kendirli, beraberinde Çiçekdağı Belediye Başkanı Hasan Hakanoğlu ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret ederek, Kırşehir ve ilçelerine yönelik bakanlık yatırımları hakkında istişarelerde bulundu.

Çiçekdağı Bulamaçlı Kaplıcalarının yeniden inşa ve ihyası için hazırlanan projenin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kabul edilmesinden dolayı Bakan Ersoy’a teşekkürlerini ileten Milletvekili Kendirli, “Binlerce yıllık şifa kaynağı Bulamaçlı Kaplıcasını yeniden ayağa kaldırmak ve vatandaşlarımızın hizmetine sunmak için çalışmalarımız son aşamaya geldi” diye konuştu.

Hazırlanan proje ile 1400 yıllık bir geçmişe sahip, Sağlık Bakanlığı onaylı kaplıcanın en kısa zamanda yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunulacağı bilgisini veren Kendirli, “Şifa kaynağı Bulamaçlı Kaplıcasının daha fazla atıl kalmasına göz yumamazdık. İnşa ve ihya projemiz kabul edildi, Kültür ve Turizm Bakanlığı yatırım programına alındı. En kısa zamanda Bulamaçlı Kaplıcaları yine şifa arayanların merkezi olacaktır” dedi.

Mustafa Kendirli, projeye desteklerinden dolayı Çiçekdağı Belediye Başkanı Hasan Hakanoğlu’na da teşekkür ederek, yerel yönetimler ve merkezi hükümet olarak Çiçekdağı’nı, Kırşehir’i kalkındırmaya devam edeceklerini vurguladı.  (Haber Merkezi)

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR