Mucur Gazetesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 04:24

“Asılsız haberlere itibar edilmemeli”

Mucur ve Çınar Kırşehir Gazetesi imtiyaz sahibi Sait Uyar, Kırşehir İl Emniyet Müdürü Murat Türesin’i ziyaret etti.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-06-2022 09:55   Güncelleme : 22-06-2022 10:03
“Asılsız haberlere itibar edilmemeli”

 

Kırşehir’de üç yıldır İl Emniyet Müdürlüğü görevini başarı ile sürdüren, halkın huzur ve güvenliği noktasında emniyet güçleri ile gece gündüz demeden çalışmalar yürüten Türesin, Mucur ve Çınar Kırşehir Gazetesi İmtiyaz Sahibi Uyar’a başarılar diledi.

Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü’nün yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgiler aktaran Murat Türesin, Kırşehir’de mahalle muhtarlarının sorumluluk alanında huzuru sağlamada emniyet birimlerine yardımcı olduğunu söyledi. Ziyarette; sosyal medya yayın organlarında çıkan ve vatandaşı korku ile paniğe sürükleyen yazımlara itibar edilmemesi konusunda vatandaşları uyaran Türesin; “Asılsız haberlere itibar edilmemesi gerekir. Mal ve can kaybına karşı emniyet birimleri gerekli çalışmaları yapmaktalar. Özellikle Kurban Bayramının yaklaşması nedeniyle oluşması muhtemel hırsızlık olaylarına karşı da şüphe çeken durumların emniyet ekipleri ile paylaşılması önem arz etmektedir” dedi.

Özellikle bayanları KADES uygulamasını mutlaka telefonlarına yüklemeleri gerektiğini ifade eden Kırşehir İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, “KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz da olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır. Mutlaka indirilmesi gerekir” dedi.

Türesin, “HAYDİ uygulaması ile de emniyetin görev başında olduğunu kaydetti ve; “HAYDİ uygulaması Apple Store ve Play Store üzerinden cep telefonlarına indirilebilecek olup vatandaşlarımız Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ve doğum tarihi bilgilerini yazarak uygulamaya giriş yapabileceklerdir. Sonrasında cep telefonuna gelen doğrulama kodunun girilmesi ile uygulama aktif hale gelecektir. Ayrıca vatandaşlarımız bu uygulama üzerinden ihbar konusu ile ilgili fotoğraf da paylaşabilecektir. HAYDİ Mobil uygulaması üzerinde oluşturulan ana ve ara yüzler aracılığıyla hem çevre ve doğa ile ilgili hem de hayvanları öldürme veya yaralama, sokağa atma, aç/susuz bırakma, kötü davranma, gücünü aşan yük yükleme, zararlı yiyecek içecek verme, hayvanların gürültüye neden olması, çevrenin kirletilmesi suretiyle hayvanın zarar görmesi, trafikte hayvana çarpıp yardım etmeme, işkence, eziyet, zarar verme, cinsel ilişkide bulunma, hayvanların cinsel içerikli yayınlarda kullanılması, bakımlarını ihmal etme, hayvanların dövüştürülmesi suretiyle kumar oynama/oynatma, tehlike arz eden hayvanları üretme, ülkeye sokma vb. adli veya idari işlem yapılmasını gerektiren konularda vatandaşlarımız tarafından kolluk kuvvetlerine anlık olarak ihbarda bulunabilecektir” bilgisini aktardı.

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü ayrıca vatandaşları dolandırıcılık konusunda da uyarmaya devam ediyor. şehrin belli noktalarına asılan pankartlarda şüpheli bir durum karşısında vatandaşların mutlaka 155 Polis İmdat’ı aramaları gerektiği bildirilirken, yapılan bilgilendirme faaliyetlerinde; telefonla arayıp kendilerini Savcı, Polis, Jandarma veya herhangi bir kamu görevlisi olarak tanıtan ve cep telefonu hattınız terör örgütü tarafından kullanılmakta, örgüt banka hesabınızı ele geçirmiş,  vergi borcunuz var veya farklı firmaların promosyon amaçlı yaptığı kampanyalardan ödül kazandınız şeklinde beyanlarda bulunarak para veya ziynet eşyası talebinde bulunanlara inanmamaları, hiçbir kamu görevlisinin para isteme yetkisinin olmadığı, bu gibi durumlarla karşılaşıldığında telefonu kapatıp 155 Polis İmdat hattını aramaları gerektiği kaydediliyor.

Kırşehir İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, Kırşehir’de görev yapmaktan duyduğu memnuniyeti de anlatırken, Kırşehir halkının saygılı, duyarlı ve sorumlu kişiler olduğunu dile getirdi. Kırşehir’in Türkiye’nin en güvenilir illeri arasında olduğunu belirten Türesin, Çınar Kırşehir Gazetesi’ni de yakından takip ettiklerini, başarı merdivenlerini Uyar ile daha da üst seviyelere taşıyacaklarına inandıklarını kaydetti. Ziyaret karşılıklı sohbet ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR