Mucur Gazetesi
HV
30 NİSAN Salı 18:34

Avşar'dan Mucur Gazetesi'ne ziyaret

Avşar'dan Mucur Gazetesi'ne ziyaret

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-06-2022 14:51
Avşar'dan Mucur Gazetesi'ne ziyaret

    Kırşehir Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Avşar, Mucur Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sait Uyar'ı ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu. 
    Kırşehir'de gerçekleştirdiği eğitimler ve tatbikatlarla göz kamaştıran ve son olarak 77 gündür kayıp olan Hasan Aydoğan'ın bulunması noktasında gece gündüz demeden çalışmalar yürüten AFAD ekiplerinin çalışmaları başta olmak üzere, AFAD Mobil ve Gönüllü AFAD çalışmalarının da aralıksız devam ettiğini bildiren İbrahim Avşar Kırşehir'de gönüllü AFAD sayısının 3 bini geçtiğini söyledi. 
    Mucur Gazetesi'ni yakından takip ettiklerini ve tarafsız yayın anlayışının bundan sonraki süreçte de devam edeceğini ifade eden AFAD İl Müdürü Avşar, Sait Uyar'a başarılar diledi. 
    İbrahim Avşar yaptığı konuşmasında tüm vatandaşları AFAD Gönüllüsü olmaya davet etti. Avşar; Türkiye Afet Eğitim Yılı” olarak belirlenmiş ve ilimiz genelinde eğitim seferberliği başlatılmış olup, 2021 yılı sonunda 197.267 kişiye afet farkındalık eğitimi verilmiştir. 2022 yılında da çalışmalarımız devam etmektedir. Müdürlüğümüzce, afetlere dirençli toplum oluşturma vizyonu ve bütünleşik afet yönetimi anlayışıyla toplumda önlem alma kültürünü önceleyen ve afet öncesi, sırası ve sonrasına ilişkin bilgi ve becerileri kazandırma, tutum ve davranışları değiştirme sorumluluğuyla yıl boyu eğitim çalışmaları yürütülmüştür.  Bu sorumluluk anlayışıyla, 2021 yılı içerisinde 197.267 vatandaşımıza Temel Afet Bilinci ve Farkındalık Eğitimi verilmiştir. 2021 yılında kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve özel kuruluşlarla daha yakın bir işbirliği ile ortak eğitimler düzenlenerek aile, okul ve işyerlerine yönelik afete hazırlığın önemi, yaşam çevremizdeki riskler, afet ve acil durum planı, afet ve acil durum çantası, afet sırasında doğru davranış şekilleri, afet ve acil durum anında ilk 6 saatin önemi, afet sigortası, bina güvenliği, tahliye ve toplanma alanları, arama ve kurtarma, yangın, ilk yardım, gönüllülük, KBRN tehdit ve tehlikeler, sivil savunma gibi başlıklarda eğitimler yürütülmüştür." dedi. 
    Kırşehirlileri Gönüllü AFAD ekibine katılma  çağrısında bulunan Avşar; "AFAD Gönüllülük Projesi ile afet yönetiminin herhangi bir evresinde gönüllü olarak rol almak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin sürece dâhil edilmesi  amacıyla; görev alanlarının belirlenmesi, eğitimlerle kapasitelerinin arttırılması ve gönüllülük sistemi içerisindeki performanslarının takip edilmesi hedeflenmektedir. AFAD Gönüllüleri afet öncesinde, afet esnasında ve afet sonrasında ihtiyaç duyulan alanlarda (sağlık, beslenme, psiko sosyal destek, barınma, arama kurtarma, vb.) yetiştirilerek afetin her evresinde etkin şekilde çalışması sağlanacak ve böylece toplum afet ve acil durumlara daha dirençli hale getirilecektir" dedi. 
    Avşar, Vatandaşların afet öncesinde, anında ve sonrasındaki ihtiyaçlarını tek uygulamada karşılamak amacıyla geliştirilen “AFAD Acil” mobil uygulaması, bugüne kadar 350 binden fazla indirildiğini de dile getirdi. İçişleri Bakanlığı tarafından, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığınca, vatandaşların afet ve deprem anında yardım ekiplerine cep telefonu üzerinden ulaşmasını sağlayan mobil uygulama, tüm IOS ve Android kullanıcıları tarafından App Store ve Google Play uygulama mağazalarından indirilebiliyor. Kırşehir İl Afet Müdürü İbrahim Avşar, mobil uygulamanın amacının, tek tuşla insan hayatına dokunmak olduğunu söyledi.Herhangi bir afet ya da acil durum anında, tek tuşla durumun bildirilmesiyle profesyonel ekiplerin olay yerine ulaştığını anlatan Avşar, “Mobil uygulama, ‘Yaralıyım’, ‘Enkaz altındayım’ veya ‘Yaşadığım yerdeki toplanma alanı nerede?’ gibi konulara çözüm sunuyor. Herkesin indirmesi çok büyük önem arz ediyor.” dedi. Avşar, hayati öneme sahip uygulamayı, her vatandaşın cep telefonuna indirebildiğini belirterek, şöyle devam etti: “Temennimiz indirme sayısının daha da artması. Şu ana kadar indirme sayısı 350 bini aşmış durumda. Bu sayı her gün artmaya devam ediyor. Ayrıca mobil uygulamada afet öncesinde yapılması gerekenlerle ilgili eğitim videoları da bulunuyor. Bu videolarla kendinize ve çevrenize daha faydalı bir AFAD gönüllüsü oluyorsunuz. Önce kendiniz, daha sonra da tüm insanlık için AFAD gönüllüsü olmak önemli.”
    Mucur Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sait Uyar ise AFAD'ın çalışmalarının göz kamaştırdığını ifade ederek ziyaretlerinden dolayı İbrahim Avşar'a teşekkürlerini sundu. Ziyaret Avşar'ın Uyar'a Afet Çantası hediyesinin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi. 

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR