Mucur Gazetesi
HV
29 NİSAN Pazartesi 23:11

Karacakurt Türkmen Derneğinden Anlamlı Gece

Karacakurt Köyleri Türkmen Derneği Mustafa Kemal Atatürk’ün Mucura gelişinin 97. yıl dönümünü kutluyor

YAŞAM
Giriş Tarihi : 16-12-2016 14:24   Güncelleme : 19-12-2016 10:26
Karacakurt Türkmen Derneğinden Anlamlı Gece

    İlçemiz Karacakurt Derneği Mustafa Kemal Atatürk’ün Mucur’a gelişinin 97. Yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutlayacak.

    İlçemizde faaliyet gösteren dernek bu yıl ilçede bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Mustafa Kemal Atatürk kurtuluş savaşı sıralarında ilçemize uğramıştı. İlçemizde o dönemler çok büyük saygı ve sevgi ile karşılaşmış ve dediği şu sözü asla unutulmamıştı. ''Bu Küçük Kasabada Gördüğüm Hürmeti, Çocuklarda Gördüğüm Zekayı ve Pırıltıyı Hiç Bir Yerde Görmedim'. Bu sözü ilçemizde hiç unutulmamış nesilden nesile anlatılmıştı. Dernek yönetimi 24 Aralık Cumartesi günü Mucur Halk Eğitim Merkezinde konuyla alakalı tiyatro gösterimi yapacak.

Dernek Başkanı Serdar Güneş Yaptığı açıklamada şunlara değindi;

“Atatürk’ün 97 yıl önce 22 Aralık 1919 tarihi Milli mücadeleyi başlatmak için Samsunda yola çıkıp Ankara’ya giderken uğradığı Mucur ilçemiz için önemli bir gün.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mucura gelmeden önce İlicek köyünde o dönem Karacakurt Türkmen Beyi ve beraberindekilerle beraber hasbihal edip Kurtuluş mücadelesi için gerekli maddi manevi desteğin verileceğini söylemeleri Karacakurt Türkmenleri için bu günü daha anlamlı kılıyor. Bizde Karacakurt Köyleri Türkmen Derneği olarak bu günü anlamına uygun bir şekilde anmak ve hatırlatmak için 24 Aralık 2016 cumartesi günü Mucur Halk Eğitim Merkezimizde bir program düzenliyoruz. Programımızda Eskişehir Anneler Tiyatro Topluluğunun Atatürk konulu Tiyatro oyununu sahneleyeceğiz. Programın yapılmasında emeklerini esirgemeyen Basta Mucur Kaymakamımız Muhammet Önder beye, Karacakurt Türkmen Beyi Mucur Belediye Başkanımız Ali Şahin beye, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Akbülbül beye, Eskişehir Tepebaşı belediyesine Anneler Tiyatro Topluluğu sanat yönetmeni Hafize Erdoğan hanıma teşekkür ederim. İnşallah 24 Aralık akşamı güzel bir program olacak Tüm hemşerilerimiz programa davetlidir” dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR