Mucur Gazetesi
HV
26 NİSAN Cuma 06:23

Mucur Anadolu Lisesi ve Şeyh Edebali Lisesi Müdürlüğüne Tecrübesiz Müdür mü?

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Kırşehir'de Emrini Gerçekleştiren Tek Müdür Görevden Alındı

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 23-06-2016 09:07   Güncelleme : 23-06-2016 12:58
Mucur Anadolu Lisesi ve Şeyh Edebali Lisesi Müdürlüğüne Tecrübesiz Müdür mü?

İlçemizde ve İl'de parmakla gösterilen Mucur Anadolu Lisesi ve Şeyh Edebali Lisesi Müdürü Tamer Güzel 4 yılını doldurmuş ve yeterlilik sınavından bırakılarak Müdürlük görevine veda etmişti. Yeterlilik sınavı sadece Kırşehir'de değil Türkiye'de başarılı Müdürlerin kıyımına yol açmış ve çok tartışılmıştı. İlçemizde de son kurbanı Bakanlık tarafından takdirle karşılanan, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde parmakla gösterilen ve Velilerin çok sevdiği bir Müdür olan Tamer Güzel olmuştu. Hatta öyle ki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın üzerinde özellikle durduğu okul kurslarını Kırşehir'de başarı ile uygulayan tek müdür. EBA ve FATİH projelerini 

Okulunda tam anlamıyla uygulayan, öğrencilerin hizmetine açan tek müdür. İşte böyle başarılı bir Müdür artık ilçemizde görev yapamayacak.
   Mucur Anadolu Lisesi ve Şeyh Edebali Lisesi sınav başarıları ile Kırşehir'de ki birçok okulun üstünde yer alarak ilçemizin TEOG krizi yaşadığı bu dönemlerde eğitimde bizim yüz akınımız olmuştu. Yeterlilik sınavını geçememesi kendisinin yeterli olup olmadığının ölçütü olmadığını ilçemizde herkes tarafından bilinen bir durum. 
   Gelelim yerine getirilecek Müdüre. İddialara ve edinilen bilgiye göre Hürriyet  ortaokulunda Beden eğitimi öğretmenliği yapan ve okulun müdür yardımcısı olan Atalay Demirci'nin olabileceği, ama resmi olarak ilerleyen günlerde belli olacağı öğrenildi. 
   Şimdi Atalay Demirci'nin nasıl bir insan olduğunu tartışmamız gereksiz ve yersiz olur. Kendisini tanıyanlar bilirler ki iyi bir insandır ama idarecilik boyutuna gelindiğinde işte orda koskocaman bir soru işareti karşımıza çıkıyor. Son TEOG sınavında da başarısız olan bir okulun yöneticisinin çok büyük başarısı olan ve çıtası yüksek olan bir okula Müdür olarak atanması ne kadar doğru tartışılacak bir durum. Mucur Anadolu Lisesi ve Şeyh Edebali Lisesi'ne tecrübesiz bir müdürün getirilmesi, başarıya kötü yönde etki ederse bunun sorumluluğunu kim üstlenecek? İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Akbülbül ve o okullara atanacak olan Müdür üstlenecek mi? Kendi içsel sorunlarını kişilere, eğitime yansıtılması ne kadar doğru? Bir kurumda ben onu seviyorum bunu sevmiyorum diyebilme lüksüne sahip miyiz? Başarısızlık olduğunda o okulda öğrencilerin vebalini kim üstlenecek? Velilerin tepkisini kim sahiplenecek? Siyasi görüşü, düşüncesi, tarzı-davranışı, adı, soyadı ne olursa olsun başarılı bir müdürün arkasında durmamak, iş ahlakında, devlet ahlakında var mıdır?  
   Şimdi bir şeyleri ben yapmadım demek çok kolay. Kimse kimseyi kandırmasın eğer İlçe Milli Eğitim Müdürü, okul müdürünün arkasında dursaydı bu müdürümüz çok başarılı deseydi bu iş buraya gelmezdi. İlçemizin bu başarılı okullarında bir başarısızlık olursa eğer tek sorumlusu İlçe Milli Eğitim Müdürü'dür. Daha önce ki yıllarda da birçok başarılı tecrübeli okul müdürlerimiz yeterli görülmemişti. Bunun neticesinde de ilçede TEOG olmak üzere birçok alanda başarısızlık geldi. Şimdi soruyoruz bu başarısızlıklar olurken başarılı Müdürler hala neden görevlerinden alınırlar? Mucur Gazetesi olarak yazdıklarımızın ve yazacaklarımızın her zaman arkasında durduk durmaya da devam edeceğiz.
   Gazetemizde hiçbir zaman siyaset yapmadık yapmayacağız. İlçemizle alakalı sorunları da, güzellikleri de her zaman gazetemize taşıdık. Hiçbir zaman isimler ve siyasi partiler üzerinde durmadık. Hiçbir zaman elimizi taşında altından kaldırmadık. Birileri gibi karaktersiz olmadık, bana dokunmayan bin yaşasın demedik. Bunun içindir ki, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin geleceği için elimizden gelenin fazlasını yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.
   Haberimizin tamamı için Mucur Gazetesi olarak şunu söylüyoruz, Mucur Anadolu Lisesi ve Şeyh Edebali Lisesi'ni çok yakından takip edeceğiz, başarısını da başarısızlığını da okurlarımızla paylaşacağız. Şunu söyleyelim ki bilmem nerenin neresinden gelmiş birisi ilçemizin evlatlarının geleceği ile oynayamaz oynatmayız. 

AdminAdmin

YORUMLAR
Hayrola 8 yıl önce
Birsürü yorum yapılmış ancak gazeteyi eleştiren arkadaşlar hayrola? Mucurun gazetesi mucurdaki olanlara sessiz mi kalmaliydi? Mülakattan bahseden kisi mubarek gun sorayim hangi mulakat? Tamamen siyasetin hakim oldugu mulakatmi ? insafff insafff insafff. Haksızlık karşısında susan dilsiz seytandir.
Ahmet Aydın 8 yıl önce
Bir mucurlu olarakdan bu yapilanlara yaziklar olsun.nerde başarili bi müdür varsa görevden aliniyo. Tamer hocayi tanimam ama herkes çok iyi müdür diyo.Allah işi ehline teslim etmiyenlerin bin belasini versin.benim çocuum deneme tahtasimi.ben bügüne kadar hep ak partiye oy verdim ama eğitim hep geriledi.Beden öğretmeninden müdürmü olur.Dokdor olmuş adamı görevden al, çocuklara top verip bahcede oynatan bedenciyi müdür yap.bumu adalet.milletvekilleri niye sahip çıkmiyo mucura.çocukların ne güna vr
Muhammet fatih 8 yıl önce
Mucurun teog sınavında sonlara düştüğü herkesin bildiği bir gerçek. Yorumlara baktım. Bu habere saldıranlar eminim ki teog başarısızlığında payı olanlar. Bir Mucurlu olarak onlara tavsiye şu. Mucura yaşattığınız bu başarısızlığı klavye başında örtmeye çalışmayın. Oturun Mucur için neler yapabiliriz diye düşünün.
Gurbetçi 8 yıl önce
Mucur....fitne .fesat.adamcılık.şak şak ne zaman iyiye güzele idealist insanlara sahip çıktın ki ..mesele isimler değil hiç birini de tanımam ama iki yüzlü lük damarlarına kadar işlemiş mucur un sadece eğitimde değil diğer kurumlarda da böyle değil mi vah vah..
Takipçi 8 yıl önce
bunca yorum yapılmış hepsini okudum. Ben uzun zamandır Mucur Gazetesini takip ediyorum. her siyasi partiye de aynı mesafede. Öyleki şu an siteyi kontrol edin tüm siyasi partilerin haberleri vardır. O yüzden bu konuların takipçisi olacağını yazdıysa olur. Kim başarılı bizde buradan okuruz, herkes rahat olsun...
yasin 8 yıl önce
Bu yorumları yapan belli ki bu yazıda adı geçen müdür yardımcısı veya yanında bulunan kişiler. Bu Müdür yardımcısının okulu değil mi TEOG'da dibe vuran? Şimdi çıkmışsınız yorum üstüne yorum yazıyorsunuz. Herkes herkesin kim olduğu biliyor merak etmeyin.
MUCURDA DEĞİŞEN BİRŞEY YOK TİYATRO AYNI 8 yıl önce
Evet aynı tiyatroyu tekrar çevirmişler .Bundan önceki müdür atamalarında olduğu gibi kendisini o koltuğun çakılı sahibi zanneden kişi veya şakşakçıları tarafından basına servis edilip sözüm ona kendilerini haklı çıkarmak ve gelecek adayı karalamak....... .Kırşehir de parmakla gösterilen müdürmüş!!! Çok başarılıymış!!!!Dediğim gibi bunların hepsi ısmarlama haber. Oradaki dönen dolapları ,eğitimin rezilliğini velilere sorun. Ayrıca bahsettiğiniz aday adayı 4 yıldır yöneticidir.
Ayıp... 8 yıl önce
Gorulen o ki tarafsiz olan gazetecilikten eser gorunmuyor bir yerde yuceltilen bir mudur obur tarafta yerilen bir müdür yardımcısı.göklere cıkarılan bir müdürün nedense zamanında bir sürü ögrenci kaybettigi yazılmamis tecrubesiz diye ithaf edilen insanin uzun düredir müdür yardimcisi oldugu unutularak ağır sözler kullanilmis.Unutulmamalidir ki simdi mudur gorevinde olan insanda tecrubesi olmadan o goreve gelmistir.her sey bir yana bir insani yuceltirken bir insani yermek ne kadar dogru??
bütün türkiyede ayrımcılık yapılıyor 8 yıl önce
akp li ve EBS li olmayan hiçbir öğretmen müdür yapılmıyor. ama birgün işler ters dönecek. hesap günü yaklaşıyor.
Emre 8 yıl önce
Muharrem bey, siz bürokrat ne demek biliyormusunuz. Mucur'da Mucur'lu bir çok bürokrat var. Bence yanlış yazıyorsunuz. Mucur'a sahip çıkmalıyız. Bu haber ne kadar doğru bilmiyorum ama bir sorunu dile getirmiş gazete
Yazik oldu 8 yıl önce
Basarisindan dolayu o okulu dusunuyoduk bizde...artik merkeze bakcaz...mudur bi okulun herseyidir...gorduk kendi okulumuzda mudur varmi yokmu belli degildi...
Dr.Muharrem Kayış 8 yıl önce
Haberinizin içeriği ile ilgili fikrim olmadığı için yorum yapmam doğru olmaz. ''' bilmem nerenin neresinden gelmiş birisi..'' cümlesi şık olmamış.Mucur'da 3 yıl görev yapan 3 tane Mucur'lu bürokrat gösteremezsiniz..21 yıl benimki..Bir ömür veren Yunus bey,Süleyman Çayırdağ gibi abilerimizin ruhu incinir...Atama ve sınav ile ilgili fikrim ve sade bir vatandaş olarak bende saklıdır.
Helal size 8 yıl önce
Ilceden gorevden alinan okul mudurlerinin sonrasinida gorduk...teog malumu ilan etti..sorumlulari hala sırıtarak gulerek ortada geziyor ve hala o koltuklarda oturmaya devam ediyor
Mucur gazetesine 8 yıl önce
Gazetecilik demek ismarlama haber yapmak degil.Gazeteciyseniz arastirin kendiniz yazin.Birileri yaziyor tek tarafli elinize veriyor yayinliyorsunuz.Bu okullar.kimsenin banasinin mali degil imparatoruk degil.Biri gider biri gelir.Daha goreve bile baslamamis bi insani elestirmeniz ahlakiniza suphe dusurur.
ÇOK OKUNANLAR