Mucur Gazetesi
HV
29 NİSAN Pazartesi 09:00

MUGİAD İlçede İftar Çadırı Kurdu

Mucur’un Genç İş Adamlarından bir ilk daha gerçekleşti. Eski günlerdeki iftar heyecanını tekrar yaşatmak için İlçeye iftar çadırı kurdular

YAŞAM
Giriş Tarihi : 08-06-2016 10:21   Güncelleme : 08-06-2016 10:21
MUGİAD İlçede İftar Çadırı Kurdu

  Mucur Genç İş Adamları Derneği(MUGİAD) Mucur’da bir ilke daha imza attı. Geçtiğimiz ay içerisinde Aziz Şehitlerimiz için Mevlit okutan dernek, 11 Ayın sultanı Ramazan ayında da Oruç boyunca kalmasını planladıkları iftar çadırı kurdular.

   İlçemizde ilk defa böyle bir organizasyon yapan derneğe tepkiler oldukça iyi. Hem ilçemizde yaşayan vatandaşlarımız hemde il dışında yaşayan vatandaşlarımızın da iftar çadırına ilgisi oldukça yoğun.

   Oruç ’un ilk günü ilk yemeği dernek olarak veren MUGİAD yönetimi, diğer günlerde de hayır sahiplerinin vereceğini bildirdiler. Yaklaşık 20 günün dolu olduğunu, diğer günler içinde taleplerin olduğu söyleyen yönetim; “ İlçemizde iftar çadırı kurulmuyordu. Bizde dernek yönetimi olarak böyle bir karar aldık. Kararımızı paylaştığımızda bizlere olan tepkiler çok hoşumuza gitti. Birçok hayırsever kendi adlarına oruçun bir gününde yemek vermek istediklerini belirttiler. Şu an yaklaşık 20 günü doldurduk diyebiliriz. İlk gün derneğimiz olarak biz yemek verdik. Umarız ilçemizde her sene sadece biz değil bir çok hayırsever çadır kurdurur. Burada önemli olan nokta sadece ihtiyaç sahiplerinin iftar çadırına gelmesi değil. Bu ayırdımı iyi yapmamız gerekiyor. Burada ana düşünce eski günlerde ki iftar heyecanını hep birlikte yaşamak ve yaşatmaktı. O yüzden ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın en azından bir gün dahi olsa bu güzel duyguyu yaşaması gerekir. Diğer günlerde de istek olduğu takdirde hayırseverlerimize verebiliriz” dedi.

İftar Çadırı Belediye otoparkında ve Oruç boyunca kalacaktır.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR