Mucur Gazetesi
HV
30 NİSAN Salı 06:35

Mucur Kargın ve Mucur Yeniköy Göletleri'nde Av Yasağı Başlıyor

Kırşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, su ürünleri av yasaklarının başladığını bildirdi. ​1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu'na bağlı tebliğler gereği Kırşehir'de ticari ve amatör su ürünleri av yasakları 15 Mart'ta başlayacak ve 15 Haziran'a kadar devam edecek

YAŞAM
Giriş Tarihi : 10-03-2016 10:04   Güncelleme : 10-03-2016 10:04
Mucur Kargın ve Mucur Yeniköy Göletleri'nde Av Yasağı Başlıyor

Kırşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, su ürünleri av yasaklarının başladığını bildirdi. ​1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu'na bağlı tebliğler gereği Kırşehir'de ticari ve amatör su ürünleri av yasakları 15 Mart'ta başlayacak ve 15 Haziran'a kadar devam edecek.  Kırşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Yetkilileri, su ürünleri av yasağı hakkında şu açıklamalarda bulundular: “İlimiz sınırları içerisinde yer alan Hirfanlı, S. Küçükboğaz Baraj Gölleri ile Mucur Kargın ve Mucur Yeniköy Göletleri'nde ticari su ürünleri avcılığı yapılmakta olup, söz konusu avlak sahalarında yasak süresince su ürünleri avcılığı yapılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında  İlimizde ki tüm su kaynaklarında amatör balıkçılıkta yasaktır.
​1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu'na bağlı tebliğler gereği Kırşehir'de ticari ve amatör su ürünleri av yasakları 15 Mart'ta başlayacak ve 15 Haziran'a kadar devam edecek. 
Kırşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Yetkilileri, su ürünleri av yasağı hakkında şu açıklamalarda bulundular:
   
“İlimiz sınırları içerisinde yer alan Hirfanlı, S. Küçükboğaz Baraj Gölleri ile Mucur Kargın ve Mucur Yeniköy Göletleri'nde ticari su ürünleri avcılığı yapılmakta olup, söz konusu avlak sahalarında yasak süresince su ürünleri avcılığı yapılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında  İlimizde ki tüm su kaynaklarında amatör balıkçılıkta yasaktır.
Kontroller yapılacak
   İlimiz su ürünleri av sahalarında İl Müdürlüğümüz su ürünleri denetim ekipleri tarafından yürütülmekte olan kontrol faaliyetleri av yasağı süresinde de artarak devam edecektir. Ticari ve amatör su ürünleri avcılığı yapan vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için su ürünleri av yasaklarına uymaları hem kendi menfaatleri hem de su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşımaktadır.
Denetçi tüketicinin kendisidir
   Kaçak su ürünleri avcılığıyla mücadelede başarıya ulaşılabilmesi için vatandaşlarımıza da büyük görev düşmektedir. Unutulmamalıdır ki en büyük denetçi tüketicinin kendisidir. Su ürünleri kaynaklarımızın korunması ve sürdürülebilir olmasına katkıda bulunmak için kaçak olarak avlanmış, semt pazarlarında veya seyyar tezgâhlarda satışa sunulmuş su ürünlerinin satın alınmaması kaçak avcılık faaliyetlerini de azaltacaktır.”

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR