Mucur Gazetesi
HV
29 NİSAN Pazartesi 01:18

İlçemizde Vergi Haftası Kutlanıyor

Vergi haftasının 27.si bu yıl 22 Şubat - 29 Şubat 2016 tarihleri arasında kutlanıyor

YAŞAM
Giriş Tarihi : 25-02-2016 10:12   Güncelleme : 25-02-2016 10:12
İlçemizde Vergi Haftası Kutlanıyor

Vergi haftasını kutladığımız bu haftada ilçe Mal Müdürlüğümüz vergi haftası nedeni ile bir dizi ziyaretlerde bulundu.
Vergi haftası nedeni ile ilçe Mal Müdürü Hacı Karayel açıklamada bulundu.
   Mucur Malmüdürü Hacı Karayel “Verginin, ülkemiz kalkınmasındaki önemi ve ekonomik büyümemizdeki rolünün toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığı olarak her yıl geleneksel olarak kutlanan vergi haftasının 

27.si bu yıl 22 Şubat - 29 Şubat 2016 tarihleri arasında kutlanmaktadır.
   Bilindiği gibi, herkesin kamu giderlerini karşılamak üzere, mali gücüne göre vergi ödemesi Anayasal bir yükümlülüktür. Dolayısıyla, Vergi Geleceğimizdir; Eğitim, sağlık, ulaşım , güvenlik, sosyal yardımlaşma, enerji giderlerinin sağlıklı finansman kaynağı olan vergilerin, doğru beyan edilerek zamanında ödenmesi, büyük önem arz etmekte ve tüm vatandaşlarımızın, kazancının bir bölümünü vergi olarak devlete ödemesi, kamu harcamaları için devletimize güç kazandırmaktadır.
   Vergi haftası etkinlikleri kapsamında ilçemizde Mucur Kaymakamlığı, meslek kuruluşları ve mükelleflerimiz ziyaret edilmiştir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızda sağlıklı vergi bilinci oluşmasını ve idaremizin tanıtımını sağlamak amacıyla ilçemizde eğitim veren METEM Muhasebe Bölümü Müdürlüğümüzü ziyaret edilerek öğrencilerimize Vergi haftasının amacı ve bireye olarak sorumluluklarımız hakkında bilgilendirilmiştir.
   Bu noktada, mükelleflerimizin vergi ile ilgili ödevlerini hiçbir cezalı işleme muhatap olmadan yerine getirmelerini ve vergi ödemelerini düzenli olarak yapmaları, gerek kendilerinin yararı gerekse ülkemizin gelişmesindeki katkısı bakımından önemini çok önemlidir. Ülkemizin gelişimine sevgisi ve vergisi ile katkı sağlayan siz değerli mükelleflerimizin vergi haftasını tebrik eder, hayırlı ve bol kazançlar dilerim" 

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR