Mucur Gazetesi
HV
03 MAYIS Cuma 22:13

İlçemizde Hac ön kayıtları başladı

İlçemizde'de hac ön kayıtları 18 Ocak Pazartesi günü başladı.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 21-01-2016 10:50   Güncelleme : 21-01-2016 10:50
İlçemizde Hac ön kayıtları başladı

Mucur Müftülüğü, 2016 yılı hac ön kayıt işlemleri 18- 27 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacağını duyurdu. 2016 yılında hacca gitmek üzere 'İlk Defa Kayıt' yaptırmak isteyenler Mucur Müftülüğü'nün internet sayfasında yayınlanan hac ve umre tahsilatı yapan (Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C. Ziraat Bankası, Akbank, Al-Baraka Türk Katılım 

Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Ziraat Katılım) bankalardan birine 20 TL ön kayıt ücretini yatırdıktan sonra müracaatlarını Diyanet İşleri Başkanlığı http://hac.diyanet.gov.tr internet adresinden elektronik ortamda veya müftülüklerden temin edecekleri form dilekçe ile doğrudan müftülüklere yapabilecekler.
   2015 yılında kuraya katılanlardan hacca gidemeyenlerin 'Kayıt Yenileme' işlemleri Diyanet İşleri Başkanlığı'nca elektronik ortamda otomatik olarak yapılacak ve bunlar kayıt yenilemiş sayılacağını bildiren Mucur Müftülüğü Yetkilileri, “Ancak 2015 yılı tercihlerinden; kayıt il ilçesi, iletişim bilgileri, telefon bilgileri, hac konaklama türleri ve kuraya birlikte gireceği kişilerde değişiklik yapmak isteyenler ile müracaatlarından vazgeçenler müftülüklere başvurarak gerekli değişiklikleri müracaat süresi içerisinde yapabileceklerdir.
Kura çekiminden sonra kesin kayıt yapmaya hak kazanan vatandaşlarımızın, 'kesin kayıt yaptırabilir' belgeleri, cep telefonlarına gelen SMS'deki şifre ile alabileceklerinden, özellikle cep telefon bilgilerinin güncellenmesi gerekmektedir.
Ayrıntılı bilgi almak isteyenler İlçe Müftülüğünden ve  812 41 27 numaralı telefonlarından bilgi alabilirler” dediler.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR