Mucur Gazetesi
HV
01 MAYIS Çarşamba 21:36

Mucur Ahi Ocaklarından Muhteşem Gece

İlçemizde Aktifleştirilen Ahi Ocakları Derneği, Cumartesi günü geceye damga vurdu

YAŞAM
Giriş Tarihi : 14-12-2015 14:59   Güncelleme : 14-12-2015 14:59
Mucur Ahi Ocaklarından Muhteşem Gece

   1 Kasım seçimlerinde Ak Parti ikinci sıradan Milletvekili olan Mikail Arslan, ilk işi geçmişte kurulan Ahi Ocaklarını tekrardan canlandırmak oldu. İlçemizde de aktif hale getirilen Ahi Ocaklarının başkanlığında Sait Sargın getirildi.

   Cumartesi günü yapılan Ahi Ocakları" Birlik ve Beraberlik" gecesinde Ahilik anlatıldı, tiyatro sergilendi ve yönetim kurulu tanıtıldı. Yönetim kurulunun Başkanlığını Sait Sargın yaparken yönetiminde Şair,Yazar Ali Aydemir, İş Adamı Harun Kızıltepe, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Taş, Noter Baş tabibi Haluk Türkoğlu, Eğitimci Ahmet Kafa, Halk Eğitim Müdürü Hayati Aktürk, İlçe Vakif Müdürü İlknur Barka, Oyuncu ve Esnaf Yusuf Köksal, Okul Müdürü Mustafa Şahin, Çiftçi Hüseyin Erkal olarak belirlendi.

   Geceye ise Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Milletvekili Salih Çetinkaya, Milletvekili Mikail Arslan, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, Mucur Kaymakamı Muhammet Önder, Kaman Kaymakamı Hakan Şen, İl Müftüsü Mehmet Şahin,  Ak Parti İlçe Başkanı Burak Öztürk, İl müdürleri, ilçe müdürleri ve halk katıldı.

   Gece Mucur Ahi Ocağı Dernek başkanı Sait Sargın'ın konuşması ile başladı. Sait Sargın konuşmasında derneğin neden ve ne için kurulduğundan bahsetti ve derneğin fikir babası olan Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan'a teşekkür etti. Başkan'ın konuşmasından sonra ilçemiz korosu şarkılarını seslendirdiler ve salondan büyük alkış aldılar.

   Korunun hemen ardından “VASİYET” adlı tiyatro sergilendi. Sait Sargın ve ekibinin sahnelediği tiyatro salonda bulunan herkesi kırdı geçirdi. Yusuf Köksal'ın yine formunda olduğu tiyatro sahnesi güldürürken de  düşündürdü. Aslında içinde bulunduğumuz durumu tiyatro ekibi oldukça güzel bir şekilde sahnelemiş oldular. Yaşadığımız bu günlerde Baba ve oğullarının arasında ki iletişimi konu olan tiyatro, nasıl evlat yetiştirmemiz gerektiğini oldukça güzel bir şekilde anlatmış oldu. Tiyatro günün anlam ve önemi tam olarak ortaya koymuş oldu. Sait Sargın ve ekibi her zaman olduğu gibi programa katılan herkese güzel dakikalar yaşattı.

    Tiyatronun ardından Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan konuşma yaptı. Arslan konuşmasında şunlara değindi; " Bugün burada Ahi Ocakları için bulunuyoruz. Bu ocaklarımızın kuruluş amacı birlik ve beraberlik içinde bir olarak hareket etmektir. Evet zor durumlardan geçiyoruz, her bir yanımız düşmanlarla dolu olan bu günlerde biz ülke olarak bir olmak zorundayız. İşte bu amaçla biz Ahi Ocaklarını kurduk. Burada yetişecek olan gençlerimizi en güzel şekilde yetiştireceğiz. Yarınlar onların olacak ve onlarda bir başkalarını yetiştirecek.

   Türkiye üzerinde oynanan oyunları, Türk Milletinin içine sürüklenmek istenilen buhranlara izin vermeyeceğiz.  Millet olarak dargınlığın, ayrışmanın, zıtlaşmanın yarar getirmeyeceğini gayet iyi biliyoruz. Biz burada birlik içinde olacağız. Mucur Ahi Ocakları Derneği, Ahi Ocaklarının merkezi olacaktır. Şey Edebali, Geyikli Baba bu topraklarda var olmuştur. Bizde bu toprakların nasıl bir yer olduğunu biliyoruz ve Ahi Ocaklarının merkezi yapıyoruz. Öyle güzel bir gece yaşadık ki, emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

   Mikail Arslan'ın hemen ardından Valimiz Necati Şentürk'te bir konuşma yaptı. Şentürk;" Bugün burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Ahi Ocakları Derneğinin kurulması çok güzel. Bunun fikir babası ve onursal başkanı Mikail beye teşekkür ederim. Bugün burada arkadaşlarımız çok güzel bir tiyatro sergiledi. Ahinin gönlü açık olmalı, eli, dili bağlı olmalıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ederim ve en kısa zamanda aynı tiyatroyu ilimizde de görmek isterim" dedi. Şentürk kendi yazmış olduğu şiirini de okudu ve büyük bir alkış topladı.

    Programın ardından günün anısına toplu bir fotoğraf çekildi.

AdminAdmin

YORUMLAR
Yusuf koksal 8 yıl önce
Geceye katılan tüm halkımıza bize vermiş oldukları desteklerinden dolayı tüm ekip adına tesekkur ederim .ayrıca haber yapan sayın basın arkadaşım sait beyede tesekkuru bir borç bilirim
ÇOK OKUNANLAR