Mucur Gazetesi
HV
29 NİSAN Pazartesi 07:29

Mucur Belediyesinden Esnafa Uyarı

Mucur Belediyesi ilçe esnafının dükkanların önünde ki kaldırımları işgalini önlemek için çalışmalarını başlattı.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 17-09-2015 08:58   Güncelleme : 17-09-2015 08:58
Mucur Belediyesinden Esnafa Uyarı

Mucur Belediyesi ilçe esnafının dükkanların önünde ki kaldırımları işgalini önlemek için çalışmalarını başlattı.

Anonslarla ve zabıta ekipleri ile esnaflar uyarıldı. Uyarılara rağmen kaldırım işgali yapanlara ceza kesileceği bildirilirken, ceza kesildikten sonra hala aynı düzende olan yerleri zabıta ekipleri tarafından kaldırılacağı öğrenildi.

5326 sayılı Kabahatler Kanunu kapsamına giren kaldırım işgalinin cezaları ise şu şekilde;

Kaldırım işgali

Madde 38- (1) Yetkili makamların açık ve yazılı izni olmaksızın meydan, cadde, sokak veya yayaların gelip geçtiği kaldırımları işgal eden veya buralarda mal satışa arz eden kişiye, belediye zabıta görevlileri tarafından yüz Türk Lirası idarî para cezası verilir. 

(2) Yetkili makamların açık ve yazılı izni olmaksızın meydan, cadde, sokak veya yayaların gelip geçtiği kaldırımlar üzerine inşaat malzemesi yığan kişiye, belediye zabıta görevlileri tarafından iki yüz sekiz Türk lirasından  bin elli beş Türk lirasına kadar idarî para cezası verilir. 

(3) Özel kanunlardaki hükümler saklıdır

   Sadece ilçe esnafı değil perşembe günleri ilçemizde kurulan pazar yerlerine de düzen geliyor. Dün zabıta ekipleri tarafından pazar yerine çizgiler çizildi ve pazar günü satıcıların çizgi dışına çıkmamaları gerektiği bildirildi. 

   İlçemiz vatandaşının yürüme alanının daralması ve sağlıklı bir şekilde alış verişini yapamamasından dolayı ilçemiz zabıta ekipleri vatandaşlarımızın, yürüme alanlarının açıldığını bildirdi. 

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR