Mucur Gazetesi
HV
29 NİSAN Pazartesi 15:12

Ziraat Odası Başkanı Aydın Altınok’tan Önemli Açıklama

İlçemiz Ziraat Odası Başkanı Aydın Altınok çiftçiler için önemli açıklamalarda bulundu. Değişen yasa ve günü uzatılan ÇKS belgesi hakkında bilgiler verdi.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 17-09-2015 08:38   Güncelleme : 17-09-2015 08:38
Ziraat Odası Başkanı Aydın Altınok’tan Önemli Açıklama

 İlçemiz Ziraat Odası Başkanı Aydın Altınok çiftçiler için önemli açıklamalarda bulundu.  Değişen yasa ve günü uzatılan ÇKS belgesi hakkında bilgiler verdi. 

   Adın Altınok açıklamasında şunlara değindi; "Bilindiği üzere, 30 Aralık 2015 tarih ve 29221 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Çiftçi Kayıt Sistemi(ÇKS) yönetmenliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmenliğin 1 nci maddesi ile ÇKS'ye başvuru zamanı değiştirilmiştir.

   Değişen maddede "Üretim yılına ilişkin çiftçi başvuruları üretim yılının 3 Haziran tarihinde sona erer. Çiftçilerin bu tarihten sonra sahip oldukları veya kiraladıkları tarım arazileri hariç olmak üzere ÇKS'ye yeni bir çiftçi ve arazi kaydı yapılamaz. Ancak çiftçiler, içinde bulunulan üretim yılında ÇKS'ye kayıtlı tarım arazileri üzerindeki üretim bilgilerinin güncellenmesini, üretim yılının 15 Temmuz- 15Ağustos tarihleri arasında yapabilirler. Mücbir sebeplerden kaynaklanan üretim bilgisi değişiklikleri üretim yılı içerisinde yapılabilir" denilmektedir.

   Bu doğrultuda çiftçiler, 2016 yılına ilişkin ÇKS başvurularını 1 Eylül 2015-30 Haziran 2016 tarihleri arasında yapacaklardır.

   Bilindiği gibi ÇKS başvurularında, üreticilerimizin odalarımızdan " Çiftçi Belgesi" alma zorunluluğu bulunmaktadır. 

   Karışıklıkların önlenmesi amacıyla, yeni üretim sezonu ÇKS başvurusu için odalarımıza gelen çiftçilerimizin yeni sezona ait arazi bilgilerinin, üretim beyanlarının, tarımsal varlıklarının vb. bilgilerinin güncellenmesi önem taşımaktadır.

   Ayrıca birliğimizin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na yaptığı gerek yazılı gerekse şifahi görüşmeler neticesinde 1 Eylül 2015'de dolacak olan yetkilendirmiş laboratuarlarda toprak analizi yaptırma süresi 30 Ekim 2015 tarihine kadar uzatılmıştır. Bu vesile ile Kurban Bayramı'nın tüm çiftçilerimize, milletimize ve ülkemize iyilikler getirmesini diliyor, Mübarek Kurban Bayramlarını en samimi duygularımla kutluyorum” dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR