Mucur Gazetesi
HV
04 MAYIS Cumartesi 19:18

Ahilik Haftası Başlıyor

Valimiz Sayın Necati Şentürk, 11-17 Mayıs tarihleri arasında 28.’sini kutlayacağımız Ahilik Haftası etkinliklerine halkımızı davet etti.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 11-05-2015 09:39   Güncelleme : 11-05-2015 09:39
Ahilik Haftası Başlıyor

   Valimiz Sayın Necati Şentürk, 11-17 Mayıs tarihleri arasında 28.’sini kutlayacağımız Ahilik Haftası etkinliklerine halkımızı davet etti.

   11 Mayıs Pazartesi günü başlayacak olan Ahilik Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Valimiz Sayın Necati Şentürk, Milli kültürümüz içerisinde çok önemli bir yere sahip olan Ahilik prensiplerini günümüzde de yaşatmak amacıyla düzenlenen etkinliklerin en iyi şekilde gerçekleştirilmesi için tüm kurumların özveri ile çalışacaklarını söyledi.

   Tüm Kırşehirlileri, 11 Mayıs Pazartesi günü saat 10.00’da yapılacak tören ile başlayacak Ahilik Haftası etkinliklerine davet eden Valimiz Sayın Necati Şentürk; “Küçük bir beylik olan Osmanlı’nın 3 kıtaya hükmeden bir Cihan imparatorluğu haline gelmesini sağlayan Ahilik felsefesini tanıtmak ve ilkelerini günümüzde de yaşatmak amacıyla bu yıl 11–17 Mayıs tarihleri arasında Ahilik Haftası kutlamalarının 28.’sini gerçekleştireceğiz.

   Malumunuz olduğu üzere Kırşehir’de gerçekleştirilecek Ahilik Haftası programı Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız bünyesinde faaliyet gösteren Ahilik Kutlamaları Merkez Yürütme Kurulu nezaretinde hazırlanmaktadır. Bizler de Valilik, Belediye, Üniversite ile Esnaf teşkilatımız, Ticaret ve Sanayi Odası gibi sivil toplum kuruluşları ve ilimizdeki tüm resmi kurumlarımızla birlikte programı en iyi şekilde gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da hafta süresince zengin bir program hazırlanmıştır. Program hazırlanırken özellikle Ahiliğin ruhuna uygun kültürel etkinliklerin gerçekleştirilmesine özen gösterilmiştir. Genel Kurmay Başkanımızla yaptığım görüşme neticesinde Türk Yıldızları ekibi ilk defa Ahilik etkinliklerinde Devlet Töreninin yapılacağı 16 Mayıs günü saat 12.00 sularında Kırşehir semalarında selamlama uçuşları yapacaklardır.” dedi.

   11 Mayıs Pazartesi günü saat 10.00’da başlayacak olan ve bir hafta devam edecek etkinliklere tüm Kırşehirli hemşerilerimizi davet eden Valimiz Sayın Necati Şentürk;

 

“Programın hazırlanmasına katkı sağlayan Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Nurettin Canikli başta olmak üzere Sayın Milletvekillerimize, bakanlık bürokratlarına, Belediye Başkanlığımıza, Ahi Evran Üniversitesi yöneticilerine,   TOBB, TESK, TESKOMB ve ilimizdeki esnaf teşkilatlarımızın değerli başkanlarına, Merkez Yürütme Kurulu üyelerine ve programa destek sağlayan kurumlara teşekkür ediyor, hazırlanan programlara esnaflarımızı ve tüm halkımızı davet ediyorum,” şeklinde konuştu.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR