Mucur Gazetesi
HV
03 MAYIS Cuma 06:22

İlçemizde Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

Kutlu Doğum Haftası kutlama etkinlikleri, Kırşehir’e bağlı ilçelerde de devam ediyor. 17 Nisan Perşembe günü İlçemi Müftülüğü tarafından organize edilen kutlama programı Halk Eğitim Salonunda yapıldı.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 20-04-2015 09:27   Güncelleme : 20-04-2015 09:27
İlçemizde Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

   Kutlu Doğum Haftası kutlama etkinlikleri, Kırşehir’e bağlı ilçelerde de devam ediyor. 17 Nisan Perşembe günü İlçemi Müftülüğü tarafından organize edilen kutlama programı Halk Eğitim Salonunda yapıldı. Kutlama programına Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin, Kırşehir Müftüsü Mehmet Şahin, Mucur İlçe Müftüsü Tahsin YAZGAN , ilçe müftüleri, ilçe daire müdürleri, imam-hatip ve müezzinler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

   Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda daha sonra Kırşehir İl Müftülüğü din görevlilerinin seslendirdiği ilahiler vatandaşlar tarafından ilgi ile takip edildi. Açılış konuşmasını yapan Mucur İlçe Müftüsü Tahsin YAZGAN konuşmasında, "Bugün sizin Peygamber Efendimize olan sevginize şahit oluyoruz. Sadece yılda bir kere kutlu doğumunda anmak yetmiyor tabi. O'nun bize getirdiği güzellikleri idrak ederek hayatımızın bütününe yansıtmamız lazım. En önemlisi bize bıraktığı güzel ahlakı, sevgiyi, hoşgörüyü yaşamalı ve yaşatmalıyız” dedi.

 

   Kutlama programında daha sonra Kırşehir Müftüsü Mehmet Şahin de kısa bir konuşma yaparak programa katılan vatandaşların kutlu doğum haftalarını kutladı. “Hazreti Peygamber, Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku" konulu bir konferans veren İl Müftüsü; " İslam’ın evrensel merhamet anlayışına değinerek Hz. Peygamberin, ümmetine, tüm mahlûkatı kuşatacak şekilde merhamet sahibi olmalarına yönelik öğütlerinden bahsetti, “İnsanlık birlikte yaşama ahlakını, rahmet ve merhamet Peygamberinden öğrendi. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamberden öğreneceğimiz çok şey var. O’nu sadece kutlu doğum programlarında anmakla yetinmemeli, sağlam kaynaklardan O’nun hayatını, sünnetlerini, sevmek, paylaşmak ve merhamet konularındaki tavrını iyice öğrenip hayatımıza yansıtmalıyız” dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR