Mucur Gazetesi
HV
29 NİSAN Pazartesi 07:47

Vergi Haftası İlçemizde Kutlanıyor

Vergi haftası nedeniyle ilçemiz Mal Müdür Hacı Karayel açıklamada bulundu. Vergi haftasının bu yıl 26. Yılının kutlandığını belirten Mucur Malmüdürü Hacı Karayel;

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-02-2015 09:49   Güncelleme : 27-02-2015 09:49
Vergi Haftası İlçemizde Kutlanıyor

  Vergi haftası nedeniyle ilçemiz Mal Müdür Hacı Karayel açıklamada bulundu. Vergi haftasının bu yıl 26. Yılının kutlandığını belirten Mucur Malmüdürü Hacı Karayel;

  " Verginin, ülkemiz kalkınmasındaki önemi ve ekonomik büyümemizdeki rolünün toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığı olarak her yıl geleneksel olarak kutlanan vergi haftasının 26 'cisi bu yıl 23 Şubat-01 Mart  tarihleri arasında kutlanmaktadır.

   Bilindiği gibi, herkesin kamu giderlerini karşılamak üzere, mali gücüne göre vergi ödemesi anayasal bir yükümlülüktür. Dolayısıyla, kamu giderlerinin sağlıklı finansman kaynağı olan vergilerin, doğru beyan edilerek zamanında ödenmesi, büyük önem arz etmekte ve tüm vatandaşlarımızın, kazancının bir bölümünü vergi olarak devlete ödemesi, kamu harcamaları için devletimize güç kazandırmaktadır."

   Vergi haftası etkinlikleri kapsamında ilçemizde Mucur Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve meslek kuruluşları ve mükelleflerimiz ziyaret edilmiştir. Bununla birlikte, vergisel yükümlülüklerini zamanında yerine getiren ve en çok vergi ödeyen mükelleflerin işyeri ziyaretleri gerçekleştirilecektir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızda sağlıklı vergi bilinci oluşmasını ve idaremizin tanıtımını sağlamak amacıyla ilçemizde eğitim veren Fatih İlköğretim Okul ziyaret edilmiş ve METEM Muhasebe Bölümü Müdürlüğümüzü Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Akbülbül ziyaret etmişler öğrencilerimize vergi bilincinin artırılması ile ilgili sunum yapılmıştır.

 

  Bu noktada, mükelleflerimizin vergi ile ilgili ödevlerini hiçbir cezalı işleme muhatap olmadan yerine getirmelerinin ve vergi ödemelerini düzenli olarak yapmalarının gerek kendilerinin yararı gerekse ülkemizin gelişmesindeki katkısı bakımından önemini vurgularken ülkemizin gelişimine sevgisi ve vergisi ile katkı sağlayan tüm mükelleflerimize ve bu mükelleflerimize özveriyle en iyi şekilde hizmet sunmaya çalışan değerli personelimize teşekkürlerimize sunar, vergi haftalarını kutlarım."

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR