Mucur Gazetesi
HV
30 NİSAN Salı 14:18

31. Kaman Ceviz Festivali’nde Ceviz Yetiştiriciliği Sempozyumu Düzenlendi…

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-10-2022 12:32
 31. Kaman Ceviz Festivali’nde Ceviz  Yetiştiriciliği Sempozyumu Düzenlendi…

 

 

Kırşehir’in Kaman ilçesinde gerçekleştirilen 31. Kaman Ceviz, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında ve Kaman Belediyesi ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi ortaklığında Ceviz Yetiştiriciliği Sempozyumu düzenlendi.

7 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilen sempozyuma Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Şeçen, Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Boz, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Pilot Proje Koordinatörü Doç. Dr. Ramazan Ayrancı ile çok sayıda ceviz üreticisi katıldı.

Ceviz Yetiştiriciliği Sempozyumunda Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya bir sunum yaparak cevizde görülen hastalık ve zararlılar hakkında sempozyuma katılanlara bilgiler verdi.

Prof. Dr. Ahmet Kazankaya’nın ardından Dr. Yılmaz Boz, ceviz yetiştiriciliğinde faydası olacak pratik bilgileri; İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Şeçen ise Kırşehir iline ait bitkisel üretim istatistiklerini ceviz üreticileri ile paylaştı.

Sempozyumda ayrıca Kaman-1 ceviz çeşidinin Kaman ilçesinde yetiştiriciliğinin artırılması, kapama ceviz bahçelerinin kurulmasında coğrafi bilgi sistemlerinden ve meteorolojik verilerden yararlanılması, ceviz yetiştiriciliğinde su kaynaklarının etkin kullanımı ile ilgili önerilere yer verildi. Cevizle ilgili ulusal ve uluslararası toplantıların Kaman ilçesinde düzenlenmesi için gerekli girişimlerin yapılması konusunda tavsiyelerin yer aldığı sempozyumda, ceviz üreticilerinin karşılaştıkları sorunlar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Sempozyumun ardından üreticilerin ceviz bahçeleri gezilerek üreticilere teknik destek sağlandı.(HABER MERKEZİ)

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR