Mucur Gazetesi
HV
29 NİSAN Pazartesi 05:14

Ahi Evran Üniversitesi'nden bir başarı daha

Ahi Evran Üniversitesi'nden bir başarı daha

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-08-2022 15:27
Ahi Evran Üniversitesi'nden bir başarı daha

         Kaliteli eğitimi güvence altına alması, bölgesinin kalkınmasına öncülük etmesi ve 5 yıl Tam Kurumsal Akreditasyonu ile adından sıkça söz ettiren Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2022-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre yüzde 101,57 doluluk oranına ulaştı. YKS tercihlerinde önemli bir başarı elde eden üniversitemizin lisans programları yüzde 100,05, ön lisans programları ise yüzde 102,77 oranında tercih edildi.

         Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın etkin çalışmaları, üniversitenin öğrenci odaklı ve kaliteli eğitim anlayışı, akademik ve idari anlamdaki başarısı üniversitemizin tercih edilebilirliğinin artmasında önemli bir faktör oldu. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin kaliteli eğitimi garantilemesi, ulusal ve uluslararası düzeyde referans alınması ve bölgesinde giderek parlayan bir yıldız olması, üniversitenin tercih edilmesindeki başarısını etkili bir şekilde gösterdi. Aynı zamanda üniversitedeki bu başarının en önemli nedenlerinden biri de ortaöğretim birincilerinin birincilik kontenjanı ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin bölümlerini tercih etmeleri oldu. Üniversitenin tercih edilme oranlarına bakıldığında geçtiğimiz yıla göre yüzde 20 oranında artış gerçekleşti.      

         Üniversite bölümlerini tercih eden öğrencilerimize hoş geldiniz diyen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, onların Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde kaliteli eğitim alarak hayata ve mesleklerine en güzel şekilde hazırlanacaklarını söyledi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin millî ve evrensel değerleri benimseyen, çağın gerektirdiği teknik ve insani becerilere sahip nitelikli insan yetiştiren, kaliteli eğitimi esas alan bir üniversite olduğunu belirten Rektör Karakaya, konuşmasına şöyle devam etti: “Sevgili öğrencilerimiz; tarih, kültür ve sanat birikiminden ilham alarak geleceğe yön veren, insan odaklı, girişimci, yenilikçi, üretken, bilime katkı sunan, işbirliğine açık, kaliteli eğitim hizmeti ile tercih edilen, ulusal ve uluslararası düzeyde referans alınan ve mensubu olmaktan gurur duyulan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesine hoş geldiniz. Hep birlikte mutlu bir eğitim öğretim hayatı geçireceğiniz bu yeni eviniz ikinci ailenizde sizlere sağlık, huzur ve başarı dolu yıllar diliyorum.”

         Öte yandan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Muharrem ayı dolayısıyla Aşure İkramı Etkinliği düzenlendi. Merkez Yerleşkede gerçekleştirilen etkinliğe Üniversite Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kurt ve Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, daire başkanları, okul müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve paydaşlar katıldı.

         Üniversite Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın ikram etmesiyle başlayan Aşure ikramı etkinliğine üniversitenin tüm personeli yoğun ilgi gösterdi. Muharrem ayı ve Aşure ikramının önemine değinen Rektör Karakaya, Aşurenin paylaşma, dayanışma, birlik, beraberlik ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin de simgesi olduğunu belitti. Muharrem ayında Aşure ikram edilmesinin Türk Milletinin kültür ve geleneklerinde her daim yeri olduğunu kaydeden Prof. Dr. Vatan Karakaya, tüm davetlilerin Muharrem ayını kutlayarak birlik, beraberlik ve dayanışmanın devam etmesi temennisinde bulundu.

 

 

 

Her personeline kendi elleriyle Aşure ikram eden Üniversite Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, daha sonra davetlilerle tek tek sohbet etti.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR