Mucur Gazetesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 01:03

Dernek Beyannamelerini Vermeyenlere Ceza!

Kırşehir Dernekler İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, dernek beyannameleri için son günün 30 Nisan olduğu duyuruldu

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 30-04-2018 09:11   Güncelleme : 30-04-2018 09:11
Dernek Beyannamelerini Vermeyenlere Ceza!

Kırşehir Dernekler İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, dernek beyannameleri için son günün 30 Nisan olduğu duyuruldu. Derneklerin, 2017 yılı içerisindeki faaliyetleri konusunda düzenleyecekleri 2017 yılı Dernek Beyannamesini 30 Nisan Pazartesi tarihine kadar DERBİS sistemi üzerinden verilmesi gerektiği belirtildi.
   
     Kırşehir'de faaliyette bulunan derneklerin, 5253 sayılı Dernekler Kanunu gereği, her yıl Nisan ayının sonuna kadar vermek zorunda oldukları Dernek Beyannameleri, 1 Ocak- 30 Nisan tarihleri arasında dernek başkanlarına DERBİS (Dernek Bilgi Sistemi) kullanıcı kodu ve şifresi ile Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın web sitesi (www.dernekler.gov.tr.derbis) üzerinden verebiliyor.  DERBİS üzerinden verilen beyannameler tekrar  Kırşehir Dernekler İl Müdürlüğü'ne vermelerine gerek olmadığı açıklandı.
         Dernekler Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda dernek başkanlarının Nisan ayı sonuna kadar mülki idare amirliğine 2017 yılına ait “Dernek Beyanname Formu”nu bildirmeleri gerektiği belirtildi. Dernekler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle: “Kırşehir'de faaliyette bulunan derneklerin 5253 sayılı Dernekler Kanunu'nun 19'uncu maddesi ile Dernekler Yönetmeliği'nin 83'üncü maddesine istinaden 2017 yılına ait 'Dernek Beyanname Formu'nu Nisan ayı sonuna kadar mülki idare amirliğine vermeleri gerekmektedir. Dernek beyannameleri nisan ayı sonuna kadar mülki idare amirliğine bildirilmediği takdirde; dernek yönetim kurulu başkanına bin 46 lira idari para cezası uygulanacaktır. Dernek yönetim kurulu başkanlarının idari para cezası müeyyidesine maruz kalmamaları için beyannamelerini 30 Nisan 2018 Pazartesi günü mesai bitimine kadar Kırşehir Dernekler İl Müdürlüğü'ne elden vermeleri, dernekler bilgi sistemi DERBİS üzerinden bildirimde bulunacakların ise 30 Nisan 2018 Pazartesi günü saat 24.00'e kadar veri girişi yapmaları önemle rica olunur.” 
         Dernekler Yönetmeliğinin 96. maddesi gereği bilanço esasına göre defter tutan dernekler ile kamu yararına çalışan dernekler beyannamelerini Dernekler Daire Başkanlığı'nın web sayfası üzerinden kullanıcı adı ve şifresini kullanarak doldurmak zorundalar. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın 2011/12 nolu genelge emirleri ve Dernekler Yönetmeliği'nin 83'üncü maddesi gereği, dernek şubeleri beyannamelerini Mülki İdare Amirliği ile birlikte mutlaka bağlı bulundukları derneğe de vermek zorunda olduğu belirtildiğinden, dernek şubelerinin beyannamelerini, beyanname verme süreleri dolmadan iki ay önce Şubat ayı sonuna kadar mülki idare amirliği ile birlikte genel merkezlerine de göndermeleri gerektiği açıklandı.
     Dernek yönetimlerini cezai müeyyideyle karşı karşıya kalmamaları için uyaran yetkililer, "Dernek beyannameleri 30 Nisan 2018 tarihine kadar verilmesi kanun gereğidir. Bu tarihe kadar beyanname vermeyen derneklerin yönetim kurulu başkanları hakkında, 5253 Sayılı Dernekler Kanunu'nu gereği idari para cezası uygulanacağı kanunda belirtildiğinden Derneklerimizin mağdur olmamaları için beyannamelerini vermeleri gerekmektedir. Dernek beyannamesini süresi içerisinde vermeyen, dernek adına edinilen taşınmazları tapuya tescilinden itibaren bir ay içerisinde mülki amirliğe bildirmeyen, dernek genel kurulunda seçilen yönetim ve denetim kurulunu veya bu organlardaki değişiklikler ile dernek yerleşim yerindeki değişiklikleri 30 gün içerisinde mülki amirliğe beyan etmeyen veya bildirimde bulunmayan dernek yöneticilerine ve dernek temsilcisine TL idari para cezası verileceği unutulmamalıdır" ifadelerini kullandılar.

Haber Merkezi

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR