Mucur Gazetesi
HV
30 NİSAN Salı 17:36

Mucur'da Çatak Projesi anlatıldı

Mucur'a bağlı Yazıkınık Köyü'nde gerçekleşen toplantıda arazi çalışmaları hakkında bilgiler verildi

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 03-12-2015 10:24   Güncelleme : 03-12-2015 10:24
Mucur'da Çatak Projesi anlatıldı

   Tarımsal Arazilerin Korunması (ÇATAK) Projesi ile erozyonla mücadele ve arazilerin drenaj kanalları ile çölleşmekten kuracak çalışmaların başlatıldığı açıklandı.
Kırşehir'de yürütülmekte olan ÇATAK Projesi kapsamında Konya-Karapınar'dan getirilen Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Müdürlüğünce temin edilen 3 bin adet fidan 2015 yılı içerisinde rüzgâr erozyonunun bu köylerde fazla olması nedeniyle Seyfe, Gümüşkümbet ve Yazıkınık köylerine dikimi yapıldı.
   Çölleşme ve Erozyonla Mücadele konusunu kapsayan Mucur'da bağlı Yazıkınık Köyü'nde gerçekleşen toplantıya Mucur Kaymakamı Muhammed Önder, Kırşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, İl Müdür Yardımcısı Cengiz Karabulak, Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele İstasyon Müdürü Durmuş Ali Çarkacı, İstasyon Müdür Yardımcısı Mustafa Bağcı, Mucur İlçe Müdürü İbrahim Yücekaya, daire amirleri, Yazıkınık Köyü Muhtarı Mehmet Duran Koçyiğit, Yazıkınık ve Gümüşkümbet köy halkı katıldı. Kaymakam Önder, toplantı ile ilgili bilgiler verirken, projenin kapsamı ve amacının neler olacağı ve eldeki veri setleri konusunda sunum yaptı. Proje içerisindeki bazı konuların yapılacak faaliyetlerle çakıştığını, hangi faaliyetlerin hangi başlık altında yürütülmesinin uygun olacağının açıklığa kavuşması gerektiğini belirtti. Çölleşme ile Mücadele Planı Projesi'nin değerlendirildiği ve projenin oluşturulması için izlenecek yolun konu edildiği açıklanırken, bütün dairelerini ilgilendiren bir proje olduğu, proje içerisinde alt projelerin olacağı, projeyle ilgili prensiplerin belirlenmesi ve hedefin konulması ve havzada nelerin izleneceğinin değerlendirilmesi gerektiği açıklandı. Proje içindeki bütün havza sınırlarının gözden geçirilmesi, çalışma gruplarının belirlenmesi, su sorunun ayrı bir başlık altında değerlendirilmesinin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ve diğer paydaşların vereceği anahtar personelin belirlenmesi gerektiği de açıklandı.
   Toplantıda İl Müdürü Kenan Şahin, gerçekleştirilen sunum ve arazide yapılan incelemelerle çiftçilere bilgilendirme yapıldı.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR