Mucur Gazetesi
HV
02 MAYIS Perşembe 17:17

Mucur-Kuşaklı'da Jeotermal kaynaklar araştırılıyor

Milletvekili Dr. Abdullah Çalışkan, “Kırşehir genelinde, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğümüz tarafından, Jeotermal Enerji arama çalışmaları hızla devam ediyor “ dedi.

YEREL
Giriş Tarihi : 29-01-2015 10:35   Güncelleme : 29-01-2015 10:35
Mucur-Kuşaklı'da  Jeotermal kaynaklar araştırılıyor

   Milletvekili Dr. Abdullah Çalışkan, “Kırşehir genelinde, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğümüz tarafından, Jeotermal Enerji arama çalışmaları hızla devam ediyor “ dedi.

   Kırşehir Milletvekili Dr. Abdullah Çalışkan, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Kırşehir merkez ve İlçelerimizde Jeotermal Enerji arama çalışmalarına, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünün, 2014 yılı yatırım programı gereğince 21.04.2014 tarihinde başlanmıştır. Proje kapsamında ilimizde bulunan 3 adet Jeotermal Kaynak arama ruhsatlı (Çiçekdağı-Yalnızağaç, Çiçekdağı-Çopraşık, Mucur-Kuşaklı) sahalarında, jeotermal enerji arama amaçlı jeoloji ve jeofizik etütler ile Hidrojeokimyasal çalışmalar yapılmıştır. Etüt çalışmaları için bugüne kadar 500 bin TL harcanmıştır.

   Proje kapsamında, 2014 yılında mevcut ruhsat sahalarının büyük bir bölümünde, detay jeoloji ve jeofizik etüt çalışmaları ile hidrojeokimyasal çalışmalar tamamlanmış olup, elde edilen jeotermal veriler değerlendirme aşamasındadır. Sahalarla ilgili yapılan ilk değerlendirmelerde, olumlu jeotermal verilerin olduğu değerlendirilmiştir. Yapılan bu ilk değerlendirme sonuçlarının olumlu olmasını çok önemli bir gelişme olarak görmekteyiz.

   Proje kapsamında, 2015 yılında ise, detay jeoloji ve jeofizik etüt çalışmaları ile hidrojeokimyasal çalışmalara devam edilecek olup, 2014 yılında yapılan detay jeoloji ve jeofizik etüt çalışmaları ile hidrojeokimyasal çalışmaların değerlendirilmesine müteakip, belirlenen olumlu değerlendirme sonuçlarının ardından, derin jeotermal araştırma sondajlarının yapılması planlanmıştır. Arama yapılan sahalarda yapılacak sondajlarda, elektrik enerjisi ve ısıtmaya uygun sıcaklık değerlerinin ortaya çıkarılması hedeflenmektedir. 2015 yılında Kırşehir ve Civarı Jeotermal Enerji Aramaları Proje çalışmaları için 2015 yılı yatırım programında toplam 3.628.000,00 TL ödenek ayrılmıştır.

 

   Çiçekdağı-Yalnızağaç, Çiçekdağı-Çopraşık, Mucur-Kuşaklı sahalarında, elektrik enerjisi ve ısıtmaya uygun sıcaklık değerlerde Jeotermal Enerji kaynağının bulunacağını umut ediyorum. Belirlenen bu bölgelerin dışında da Jeotermal Enerji kaynağı araştırma çalışmalarına devam edilecektir. Bu çalışmaların yapılmasını sağlayan, başta Enerji ve Tabi Kaynakları Bakanımız Sayın Taner Yıldız olmak üzere Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğümüz çalışanlarına çok teşekkür ediyor, çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum “dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR