Mucur Gazetesi
HV
01 MAYIS Çarşamba 01:41

Vali Şentürk Amatör Sporculara Sahip Çıktı

Kırşehir Valisi Necati Şentürk’ten Kırşehir’de amatör dalda spor yapan öğrencilere hediye!

YEREL
Giriş Tarihi : 25-12-2014 10:39   Güncelleme : 25-12-2014 10:39
Vali Şentürk Amatör Sporculara Sahip Çıktı

Kırşehir’de faal halde bulunan amatör spor kulüplerine destek sunan Kırşehir Valisi Necati Şentürk sporcuları, ‘obezite ve milli içecek’ konusunda uyardı.

Kırşehir Valiliği, İl Özel İdaresi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından amatör spor kulüplerine 30 bin liralık destek verildi. Yardımlar, Kırşehir Birinci Amatör Küme Futbol Ligi’nde mücadele eden 7 takım ile birlikte Kırşehir İşitme Engelliler ve Evranspor Okçuluk Takımı’na verildi. Futbol topu, krampon, forma, eşofman gibi malzemelerden oluşan malzeme kulüplere dağıtılırken, Evranspor’un okçuluk takımına da çeşitli malzemeler verildi. Evranspor’un çeşitli kategorilerinde mücadele eden futbolcuların da katıldığı dağıtım töreninde konuşan Kırşehir Valisi Necati Şentürk, desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi, şöyle konuştu: “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Sağlam kafa üretken, girişimci ahlaklı erdemli vatansever imanlı olan kafadır. Vatan sevgisiyle yoğrulmuş imanla inançla dolmuş bir gönül olmalıdır. Gençler amatör sporla ilgili sizlerle gurur duyuyoruz.

Bizden öncekiler ne kadar yardım ettiyse bizde en az o kadar yardım edeceğiz. Bizim arzu ettiğimiz spor amatör spordur. Hem fikren hem vücuden metanetli insanlar olmalı sporcular. Amatörce yapılan sporlar spordur bana göre. Çünkü diğerleri para için yapar, geçimini oradan sağlar.  Amatör spor zevk için, sağlık için, spor için yapılandır. Son senelerde çok gelişmeler vardır. Sporun başka dalları da gelişmektedir. Biz amatör sporu teşvik ediyoruz. Siz de anne babalarımızı teşvik ettirin. Spor mutlaka yapılmalıdır. Amatörce yapılan sporlar spordur.  100 bin insan profesyonel peki geri kalan 76 milyon 900 bin insan ne olacak? Bizim maksadımız profesyonelden çok amatörü geliştirmektir. Halkımızı teşvik etmektir. Bakın obeziteyle karşı karşıyayız. Bizim ülkemize sonradan gelmiş bir beladır. Dünyada insanların ölümüne sebep olan bir hastalıktır. Yanlış ve kötü beslenme sonucunda gençlerimiz maalesef hayatlarını kaybediyor. Mümkün olduğu kadar doğal beslenin. Sporcu için daha gerekli bir şeydir. Genetiği bozulan şeylere itibar etmeyin. Mesela gazlı içecekler yerine ayran için; milli içeceğimizdir. Babaannelerimizin beslenme alışkanlılarını takip edin. Facefood beslenmelerinden uzak durun çocuklar.

Profesyonel sporcu bile olsak mutlaka eğitimimizi devam ettireceğiz. Eğitim ile birlikte spor yapacağız. Birinci amacımız eğitimimizi iyi almak olmalıdır. Çağdaş dünyaya örnek lider insanlar kazandırmaktır görevimiz. Onunla birlikte spor yapmak gayretimiz olmalıdır. Amatör sporu da hayat boyu yapmak gereklidir. Bizim büyüklerimiz zaten spor yapıyordu; tarlalarda bahçelerde. Teknoloji bu kadar gelişmiş değildi. Şuanda gelişen teknoloji ve insanlarımızın spor yapmaması kötü sonuçlara yol açmaktadır.

Türkiye de spor denince insanların aklına futbol geliyor. Ancak sporun diğer dalları akla gelmiyor. Mesela okçuluk! Osmanlı sultanları okçu olurdu. Okçuluk hem bir spordur hem de bir sanattır. Biz sadece spordan da futbolu anlamayacağız. Sporun 61 amatör branşı var. 61 branşta da iyi sporcular yetiştirmemiz lazım. Amatör sporcularımıza 30 bin lira civarında bir paramız vardı. Bununla sizlere hediye yardımı yapmak istedik. Tabii ki yeterli değil ama bunların devamı gelecektir. Hepinizin gözlerinden öpüyor başarılar diliyorum.

 

Kırşehir Valiliğinde düzenlenen Amatör Spor Kulüplerine Destek Programına İl Genel Meclis Başkanı Şuayip Soysal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, Kırşehirspor Başkanı Yalçın Aydın ve Evranspor Başkanı Alparslan Demirbaş ile birlikte Evransporlu sporcular katıldı.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR