Mucur Gazetesi
HV
19 MAYIS Pazar 03:17

İlçeye Yapımı Devam Eden Camilerimizim Son Durumları

iki kritik yere iki cami yapımı devam ediyor

YEREL
Giriş Tarihi : 12-01-2017 09:04   Güncelleme : 12-01-2017 09:04
İlçeye Yapımı Devam  Eden Camilerimizim Son Durumları

“Hacı Emine Selçuk Camii”
    Mucur Belediyesi tarafından tahsis edilen TDV arsası üzerine 300 metre kare oturum alanıyla üç kat olarak planlanan camii yapımı devam ediyor. 
    Zeminde 100 metre kare iki derslik, bir Kur'an Kursu ile 200 metre kare 'çok amaçlı salon' giriş katında 300 metre kare ana ibadet alanı ve üzerinde 150 metre kare toplantı yeri, yaklaşık 550-600 kişi kapasiteli olacağı öğrenilen camii, Selçuklu Modern Mimari tarzında tek minareli estetik ve fonksiyonel bir cami olacağı öğrenildi. Yapımı devam eden camii 3 yıl içerisinde ibadete açılmasının planlandığı ifade edildi.
     Aktürk sitesine yapılan Hacı Emine Selçuk Camii'nin ilçemizin en büyük camisi olacağı ve yol üzerinde olmasıyla da yolcularımıza hizmet vereceği ifade edildi. 
“Hacı İsmail-Meliha Gündüz Camii”
     İlçe Müftülü nezaretinde, Türkiye Diyanet Vakfı Mucur Şubesi işbirliği yapılan camimiz ilçemiz için öenemli bir noktaya inşaat ediliyor.
    Kıran Köylü hayırsever hemşerimiz Hacı İsmail Gündüz tarafından eşi ve kendi adına inşa edilecek olan “Hacı İsmail-Meliha Gündüz Camii” nin temeli Mayıs 2016 tarihinde atılmıştı. Müteahhitliğini Uğur Selçuk'un yaptığı cami inşaatının bir yıl içerisinde anahtar teslim edilmesi planlanırken, 2017 yılı ramazanından önce ibadete açılması planlanıyor.
    İlçemiz belediye kapalı Pazar yeri mücavirinde Mucur Belediyemizin tahsis ettiği, yaklaşık 180 metre kare alan üzerine 3 katlı tek minareli tabandan ısıtmalı betonarme planlanan caminin; “Bay/Bayan WC abdestlik, zabıta bürosu, Morg, Gasilhane, 2 adet depo, ana ibadet alanı ve 80 metre kare toplantı yeri bulunacak.
    İlçenin nüfus yoğunluğunun toplandığı merkezi konumu nedeniyle, hem pazaryeri esnaf ve müşterilerine, hem de en yakın camiler olan Hicret ve Emine Hatun camilerinin şu anda bile Cuma cemaatine yetersiz kalması önemli bir ihtiyacı karşılayacağı düşünülüyor.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR