Mucur Gazetesi
HV
04 MAYIS Cumartesi 06:18

Mikail Arslan Mucur'un Sorunlarını Yerinde İnceledi

Arslan Vekil İlçemizin köylerinde bulunan sorunları yerinde incelemek için ziyarette bulundu. Ziyaret sırasında da neler yapılabilir, neler yapılmaya başladı tek tek anlattı.

YEREL
Giriş Tarihi : 24-06-2016 10:06   Güncelleme : 24-06-2016 10:06
Mikail Arslan Mucur'un Sorunlarını Yerinde İnceledi

Kırşehir Milletvekili Mikail Aslan, 187 kuş türünün barındığı Seyfe Kuş Cenneti'ni çöl olmaktan kurtaracak önlemleri alacaklarını açıkladı
   Kırşehir Milletvekili Mikail Aslan ve beraberindeki heyet Mucur'a bağlı köyleri ziyaret ederek yatırımlar konusunda incelemelerde bulundu. İlçenin sorunlarını ele alan Milletvekili Arslan'a teşekkür ettiklerini açıkladı.
   Milletvekili Mikail Arslan, geçtiğimiz hafta içerisinde Mucur'un sorunlarını yerinde görmek üzere toplantı yaptı ve daha sonra ilçeye bağlı köylerde ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Seyfe Köyü'ne giden ve Seyfe Gölü Kuş Cenneti'ni gezen Milletvekili Arslan, 

“Seyfe Kuş Cenneti'ni ziyaret ettik ve tabiatı koruma alanında incelemelerde bulunduk. Suyun seviyesinin aşırı derecede düşmesi bizleri gerçekten kaygılandırdı. Buradaki popülasyonu, doğallığını bozmadan gelecek nesillere nasıl aktarmamız gerekiyor sorusuna cevap arıyoruz. Seyfe Kuş Cenneti'nde barınan kuş türlerini koruma altına almak ve özellikle de flamingoların üretim alanını iyileştirme çalışması yapmamız gerekir. Bunun için çok çalışmalıyız. Ayrıca, Seyfe Gölü Drenaj kanallarını inceledik. Taşkın suları korumaya yönelik bu kanalların aslında nem oranını düşürdüğünü ve daha öncesine göre daha bozkır bir alanın ortaya çıktığını izledik. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile görüşüp, yetkili bir üniversiteye bilimsel bir araştırma yaptıracağız" dedi.
   İlçemizde Kepez yeraltı şehrinde de incelemelerde bulunan Arslan; “ Mucur Turizm için değerli bir ilçe, çok kısa zamanda Turizme açılması gerekiyor bizlere burada büyük görev düşüyor. Elimizden geleni yapacağız bunun için umarız başarılı oluruz” dedi.

KONTROL EDİLEN VE YAPAILMASI PLANLANAN YERLER ŞÖYLE;

MUCUR Babur Aksaklı alanında eski dere yatağının tesviye edilip tarım yapmaya uygun bir hale gelmesi için talimatlar verildi.

MUCUR Maliye Ormanı civarını Atcılık,Binicilik,Türkmen Çadırları,Rekreasyon alanları ve Cirit alanı olarak tasarlandı.
Projeyi il özel idaresi yapacak, Kültür Müdürlüğünden ödenek istenecek, Orman işletme müdürlüğü konaklama alanını mesire alanına çevirecek ve bu işlerin hızlanması noktasında bakanlık ve genel müdürlük düzeyinde görüşmelerini ve takibini Mikail Arslan yapacak.

MUCUR Palangıç Tuzla Göletine Rekreasyon alanı yapılacak. 2 km asfalt alanı il özel idaresi, rekreasyon malzemelerini de Orman il Müdürlüğü temin edecek.

MUCUR Karacalı Aksaklı Göletinin Kapalı devre Sulama Projesi ve toplulaştırma çalışmaları kapsamında Muhtarlar ve ilgili İl Müdürleri ile bir araya gelinildi. Sorunları dinlenildi ve gerekenlerin yapılması için ön çalışmalar başlatıldı. 

MUCUR Budak Köyü Muhtarlığı köy konağı ziyaretinin ardından Geycek Muhtarı ile birlikte gün yüzüne daha çıkmamış bir yeraltı şehri buluntularını heyetle beraber incelendi. Arslan;
"Geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış MUCURUMUZUN tarihi önemine ulusal ve uluslararası düzeyde tamamen kavuşması için çalışacağız" dedi.

ŞIH HAMZA'yı Türbesinin çehresi değiştirilecek. Bakım-onarım işleri ve çevre düzenlemesi yapılacak.
KEPEZ Yeraltı şehri ziyaret edildi. Burada yaşamış Medeniyeti daha da gün yüzüne çıkarmak ve burasının turizme kazandırılması için ciddi upraşlar veriliyor. 

 

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR