Mucur Gazetesi
HV
30 NİSAN Salı 03:01

Karacakurtlar Meydana İniyor

İlçemiz Karacakurt Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 27-28-29 Mayıs günlerinde 5. Karacakurt Türkmen Şölenine Hazırlanıyor

YEREL
Giriş Tarihi : 07-04-2016 09:02   Güncelleme : 07-04-2016 11:14
Karacakurtlar Meydana İniyor

Karacakurt Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Mayıs'ta yapacakları şenlik için hazırlıklarını sürdürüyorlar. Kırşehir Valisi Necati Şentürk'ten tam destek alan dernek yönetimi İlçemiz Kaymakamı Muhammet Önder'den ve İlçe Belediye Başkanı Ali Şahin'den de tam destek sözü aldılar. 
   Geçtiğimiz yıllarda yapılan şenliklere göre bu sene çıtayı daha üst seviyeye çıkaran dernek yönetimi İl Protokolünden tam destek alarak, bu yıl daha iyi bir şenlik yapmak istedikleri belirtiler. Dernek Başkanı Serdar Güneş ve Yönetim kurulu Üyeleri Sait Uyar,Ümit Türkmenoğlu, Yüksel Can ve Hakan Karakaya ile birlikte şenlik hazırlıklarına tam hızla devam ediyor.
    Şenlik İlçemiz Köme(Çayır  Mevki)'de yapılacak. Geçen sene 26 ilden misafirler gelmişti. Bu sene dışarıdan gelecek misafirin daha fazla olması bekleniyor. Şenlik tarihinin 29 Mayıs olması da büyük bir anlam kazandırıyor. 1453  Tarihinde Doğu Roma İmparatorluğu'nun başkenti Konstantinopolis, Fatih Sultan Mehmet önderliğindeki Osmanlı İmparatorluğu Ordusu tarafından fethedilmişti. Türkmen Şenliğinin bu tarihte olması da ayrı bir heyecan kazandırıyor.
   Geçtiğimiz Salı günü ilçemiz Belediye Başkanı Ali Şahin ve İlçemiz 
Kaymakamı Muhammet Önder'i  ziyaret ederek şenlik hakkında bilgi verdiler. İlk olarak Başkan Şahin'i ziyaret eden Başkan ve Yönetimi, kendisinin de Karacakurt Beyi olduğunu belirterek şenliğe destek olmasını istediler. Başkan Ali Şahin'de kendisine düşen ne olursa yapacağını belirterek şunlara değindi;
" Böyle güzel organizasyonlara ihtiyacımız var. Karacakurt Şenlikleri artık geleneksel bir hal aldı. Dernek Başkanı Serdar Güneş ve siz yönetim kurulu olarak işlerinizden feragat ederek dernek için koşturuyorsunuz, sizleri tebrik ederim. Bende bir Karacakurt Türkmeni olarak üstüme düşen her şeyi yapmak isterim. Başkanlığım dönemim boyunca her zaman Derneğimizin yanında olduk bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz. Dernek bizim derneğimiz o yüzden ben  elimden geldiğince desteklemeye devam edeceğim. Kültürümüzün yaşaması, yaşatılması çok önemli. Hele ki böyle bir atmosferde daha da önem kazanıyor. O gün Allah izin verirse ilçemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz" dedi.
İlçemiz Kaymakamı Muhammet Önder'de yapılacak olan şenlik hakkında bilgiler aldı. Önder;" Kültürümüzü yaşatmak adına güzel bir organizasyon olacağını düşünüyorum. Şenlik günü ilçemizde de büyük bir hareketlilik olacak. Bu tür organizasyonlar ilçenin tanıtımı için önemlidir. Bizler üzerimize düşen görevi yapacağız tabiî ki. Umarız güzel bir şenlik olur. Sizleri de tebrik ederim" dedi.
   Şenliğe tüm Mucur halkının davetli olduğu bildirildi.

 

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR