Mucur Gazetesi
HV
04 MAYIS Cumartesi 01:06

İlçemizde Kapadokya'nın Giriş Kapısı Bulundu

İlçemiz Yeniceköy Mevkiinde Büyük bir Tarih yatıyor. Kapadokya’nın asıl kapısının bu mevkide olduğu iddia ediliyor

YEREL
Giriş Tarihi : 25-03-2016 12:25   Güncelleme : 25-03-2016 12:25
İlçemizde Kapadokya'nın Giriş Kapısı Bulundu

İlçemizde Kapadokya'nın giriş kapısı olarak yıllardır anılmakta. İlçemizde Yeraltı Şehrimizin olması, Kepez Köyünde bulunan yer altı şehri derken, Yeniceköy diye adlandırılan mevkide büyük bir yer altı şehrinin olduğu iddia edildi. 
   Dün Kaymakam Muhammet Önder, İlçe Garnizon Komutanı Metin Kütük, İlçe Emniyet Müdürü Arif Gürcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Akbülbül, Kızıldağyeniyapan Okul Müdürü Hüseyin Erbaş, Fatih İlkokulu Okul Müdür Ahmet Fıkırkoca Yeniceköy Mevkiinde bulunan mağaraları gezdi. 
   Mağaraların girişlerinin ve bir çok odalarının göçük altında kalması neticesin çok ileriye gidilmediği görüldü. Kültür ve Turizm Müdürlüğünce geniş çaplı bir çalışma yürütülmesi gerektiği öne sürüldü. 
   Mağaraların bir yerleşim yerini andırır şekilde şekillenmesi, bir kaç mağara içinde uzun koridorların olması bir şehir kimliği olduğunun net bir göstergesi. Gazetemizin sahibinin de katıldığı bu araştırmada, Turizm için gerekli olan yer altı şehrinin olması, bir tarihin açığa çıkması muhtemel bir yer olarak adlandırıldı. İlçemiz Merkezinde ve Kepez Köyünde bulunan yer altı şehirlerinin Turizm için aktif bir rol almaması yeni bulunacak bu yerin Turizm için ne kadar aktif olarak kullanılacağı tabii ki 

Tartışma konusu. Ne yazık ki biz kültürümüze yeterince sahip çıkamıyoruz. Buraların tanıtımı yapılım gerekli olan desteği Bakanlıktan alınması gerekiyor.
   Asıl gerçek şu ki Yeniceköy Mevkii yer altı şehri için büyük bir potansiyele sahip görünüyor. Ama buraların gün yüzüne çıkması için ciddi bir çalışmanın yapılması gerekiyor. Burada Kırşehir Valimize ve Kültür Müdürlüğümüze ciddi iş düşüyor. Umarız buralarla ilgilenilir ve gün yüzüne çıkarılır. Gazetemiz olarak bu olayın takip edeceğimizi beyan ederiz. 
Definecilerinde Uğrak Noktası Yeniceköy
   Yeniceköy mevki gezilirken definecilere ait olduğu sanılan bir kaç kazılmış yer bulundu. Defineciler tarafından kazıldığı sanılan bu yerin hala kazılmaya devam edildiği düşünülüyor. Bu ziyaretin onları ne kadar engelleyeceği bilinmez ama baltayı taşa vurdular diyebiliriz. 
   Sadece bir yer değil bir kaç noktanın kazıldığı belirlenirken kim veya kimler neler buldu bilinmez ama bir çok hurafelerinde olduğu da bir gerçek. Umarız burası 1. dereceden sit alanı ilan edilir ve definecilerden de kurtulmuş olur. 

AdminAdmin

YORUMLAR
HIKMET KARAASLAN-Sanat Tarihi Uzmanı 8 yıl önce
Geniş çaplı araştırma yapılıp hatta Kırşehir Müzesi ve uzmanlar sondaj çalışması yapar ve bunun sonucunda ortaya çıkar
ÇOK OKUNANLAR