Mucur Gazetesi
HV
28 NİSAN Pazar 23:42

Karacakurtlar Şenliğe Hazırlanıyor

5. Karacakurt Şenliği 21-22 Mayıs Tarihlerinde Kutlanacağı Açıklandı

YEREL
Giriş Tarihi : 25-02-2016 10:20   Güncelleme : 25-02-2016 10:20
Karacakurtlar Şenliğe Hazırlanıyor

Karacakurt Köyleri Derneği geleneksel olarak yaptıkları şenlik hazırlıklarına başladılar. Geçtiğimiz Salı günü Kırşehir Valisi Necati Şentürk'ü ziyaret ederek şenlik günlerini bildirdiler. 
   Vali Baba geçen seneki şenlikte olduğu gibi bu şenlikte de bir Türkmen Beyi olarak Karacakurtların yanında olacağını bildirdi. Üzerine düşen ne olursa yapacağını bildiren Vali Baba;"Geçen sene olan şenlik güzeldi bu sene daha iyisini bekliyorum sizlerden" dedi.
    Karacakurt Köyleri Derneği Geleneksel Şenlikleri 21-22 Mayıs günü 

Yapacaklarını açıklayan Dernek Başkanı Serdar Güneş; " 5. Karacakurt Türkmen şenliği hazırlıkları çerçevesinde Sayın Valimizi ziyaret ettik.Bu sene yapılacak senliğimizi 21-22 Mayıs 2015 tarihinde yapacağımızı Sayın Valimizle paylaştık. Senliğimizin içeriği hakkında bilgi verdik.Sayın Valimiz geçen sene katıldığı senliğimizin güzel olduğunu ufak tefek organizasyon eksiklikleri olduğunu onlara dikkat etmemiz gerektiğini söyledi. Bizde bu konuda daha dikkatli olacağımızı kendisine bildirdik. Valimiz bizlere 'böyle kültür şenliklerinin yapılması gerektiğini yeni yetişen gençlere kültürel yönden geçmişinin aktarılması gerektiğini memleketimizin en önemli sorunu olan birlik ve beraberliğin bu şekilde sağlanacağını ve 5. Karacakurt Türkmen Şenliği için gerekli her konuda yardımcı olacaklarını' söyledi. Bizde yönetimimiz olarak Sayın Valimize geçen seneki senliğimizde bir çok konuda  katkılarının olduğunu ve sıkıntılarımızı giderdiğini hatırlattık. Bu senede yine destekleri ile güzel bir senlik tertip edip Kırşehir'in, Mucur'un ve Karacakurt Türkmenlerinin tanıtımını yapacağımızı kendisine bildirdik" dedi.. Dernek Karacakurt Derneği Başkanı Serdar Güneş; " Sayın Valim sizde uygun görürseniz bu sene Senliğimizin 'TÜRKMEN BEYİ' olduğunuzu ilan ediyoruz diyerek bitirdi. Vali Necati Şentürk'te kendisinin de Türkmen olduğunu belirterek teşekkür etti.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR