Mucur Gazetesi
HV
04 MAYIS Cumartesi 15:07

Hızlı Tren İçin Geri Sayım Başladı

Mikail Arslan; "Delice-Kırşehir Hızlı Tren Proje İhalesi 16 Mart’ta yapılacak"

YEREL
Giriş Tarihi : 22-02-2016 11:26   Güncelleme : 22-02-2016 11:26
Hızlı Tren İçin Geri Sayım Başladı

   Delice-Kırşehir Demiryolu Hattı'nın Altyapı, Üstyapı ve Elektro mekaniğinin Etüt, Proje, Mühendislik ve Danışmanlık Hizmet Alımı İhalesi TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü'nde 16 Mart’ta saat 14.30'da yapılacağını bildiren Milletvekili Arslan, “Samsun'u Mersin'e bağlayacağımız Hızlı Tren Projesi’nin bir parçası olacak bu tren hattının hızı 200 kilometreye göre tasarlanacak. Bu hat ile hem hızlı tren çalıştırılabilecek hem de yük taşıyabileceğiz” dedi

Hem yolcu hem yük taşıyabilecek

AK Parti Milletvekili Mikail Arslan, şunları ifade etti:

“Bazı hatlar sadece yolcu taşımacılığı bazı hatlar ise sadece yük taşımacılığı için uygun iken Samsun'u Mersin'e bağlayacağımız bu hat hem yolcu hem yük taşıyabilme özelliğine sahip olacak. Bu şekilde Karadeniz ve Akdeniz'i birbirine hem ticari hem de sosyal yönden bağlarken Kırşehir'i de bu bağlantının köprüsü haline getirmiş olacağız.”

 Hayaller gerçek oluyor

    Tren projesinin Milletvekili Arslan'ın Kırşehir'i makus talihini yenecek ‘Olmazsa Olmaz Projeler’ listesinde yer alması hasebiyle ayrı bir önemi haizdir. Önceki dönemlerinde hayalini kurduğu ve bir çok girişimde bulunduğu hızlı tren projesi Milletvekili Arslan'ın yeniden parlamentoya girmesiyle hız kazandı. Bu süreçte Kırşehir Milletvekili  Salih Çetinkaya ile koordineli bir şekilde yürütülen çalışmalar sayesinde Kırşehir'in en büyük hayallerinden biri gerçek oluyor.

    Türkiye yıllardır doğu batı ekseninde bir gelişim gösterdiğini bildiren Arslan, “Ancak artık ülkemizin yeni gündemi Kuzey-Güney eksinindeki kalkınma hamleleri olacaktır. Hızlı tren projesiyle inşallah Kırşehir'i Türkiye'nin en kritik Kuzey-Güney akslarından birinin yıldızı haline getireceğiz. Bu önemli proje için kaybedecek vaktimiz olmadığının farkındayız. Bu yüzden en kısa zamanda projeyi bitirip ihalesini yapacağız inşallah” ifadesini kullandı.

    1 aylık bir Plan ve Bütçe Komisyonu maratonunda uykusuz geceler geçiren, günlük 17-18 saate varan çalışma süreleriyle vatandaşlarımızla görüşecek vakit dahi bulamayan Arslan, komisyon süresince bütün bakanlıkların yetkilileriyle bir araya gelme fırsatı buldu ve stratejik makamlar ile Kırşehir için yoğun bir görüşme trafiği geçirdi. Ve bu maratonun ve çalışmaların sonunda Kırşehir Halkı’na bu müjdeli haberi vermenin mutluluğunu yaşıyor.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR