Mucur Gazetesi
HV
02 MAYIS Perşembe 14:25

İlçemizde Bayır-Bucak Türkmenlerine 4 Koldan Destek

Bayır-Bucak Türkmenleri için ilçemizde ilgi oluşmaya başladı. Kaymakam Muhammet Önder Toplantı yaparak bilgi verdi

YEREL
Giriş Tarihi : 21-01-2016 10:13   Güncelleme : 21-01-2016 10:13
İlçemizde Bayır-Bucak Türkmenlerine 4 Koldan Destek

Ülke genelinde Bayır-Bucak Türkmenlerine yardım kampanyaları düzenleniyor. İlimizde ve ilçemizde de Bayır-Bucak Türkmenlerine soydaşlarımıza 4 koldan yardım kampanyalarını yapılıyor.
   İlçemizde de yardım kampanyası için Kaymakam Muhammet Önder başkanlığında Halk Eğitim Merkezinde toplantı yapıldı. Toplantıya kamu kurum ve kuruluşlar, Mahalle Muhtarları ve Köy Muhtarları katıldı. İlçemizde yapılacak yardımlar masaya yatırıldı. 
   Toplantının Başkanlığını yapan Kaymakam Muhammet Önder, ilçemizde yapılacak yardımlarla alakalı ve yardımların nerede toplanacağı ile ilgili bilgi verdi.
   Önder; " İlçe olarak bu konunun üzerinde durmamız gerekiyor. Kişi, kurum, kuruluş hiç fark etmez bu bizim vicdanımızla alakalı bir durum. Herkes elinden geleni yapmalı diye düşünüyorum, bunun içinde olumlu geri dönüşler oluyor. 
   İlçemiz Kaymakamlığı olarak biz bir merkezde 

Yardımların toplanmasını düşündük. İlçe olarak Koordineli olarak çalışmamız gerekiyor. Bunun içinde toplanacak yardımlar  için yerimiz hazır. Vatandaşlarımız isterlerse Hürriyet karşısında ki toplama yerimize götürebilirler veya Kaymakamlığımıza getirebilirler. Şunu ifade edeyim bize bildirenlerin evlerinde de biz alabiliriz. Tabi ki yükte ağır olan eşyalar için. 
   Yardımlar için elimizden ne geliyorsa yapmalıyız ama şunu söylemek gerekir ki, kampanya Türkiye genelinde olduğu için giysi yardımları hat safhaya ulaştı. O yüzden yapacağımız yardımlar kuru gıda ve maddi olursa sevindirici olacak. Tabi ki bu konuda bir tercihimiz söz konusu olamaz. Vatandaşlarımızın gönlünden nasıl geliyorsa öyle yardım yapmaları gerekiyor. Bunun bir alt sınırı veya bir üst sınırı yok tabi. 1 TL'de olsa kabul 100 TL de olsa kabul. İmkanlarınız ve gönlünüzden  ne geliyorsa o doğrultuda yardım edilmeli.
   Oradaki soydaşlarımıza yardım fırsatı verilmesi öncelikle şahsımı çok memnun etti. Yardım kampanyası başlamadan öncede televizyondan izlediğim zamanlar neler yapabilirim diye defalarca düşünmüştüm. Şimdi ise böyle bir fırsatım, fırsatımız olduğu için çok seviniyorum. Sizlerinde böyle düşüncede olduğunuzu düşünüyorum. O yüzden ilçe olarak üzerimize düşen neyse yapacağımızdan şüphem yok" dedi.
   Yardımların ülke genelinde yaygın hala geldiği öğrenilirken, özellikle kuru tarım ve maddi yardımlar daha da çok önem arz etmekte. Bunun için ilçemiz vatandaşları bu konularda duyarlı olması gerekiyor. Tabi ki vatandaşlarımızın gönlünden ne geliyorsa yapmaları gerekiyor. Ama orada giysiden çok yiyecek ve maddi olarak alınması gereken teçhizat hayati önem taşımakta. Bu konuda vatandaşlarımız gereken hassasiyeti göstermeleri gerekiyor.  Bunun içinde yapacağınız para yardımı için Kaymakam beyin dediği gibi alt sınır üst sınır yoktur. Bu konu şimdi daha da hayatı bir önem taşıyor. Orada ki soydaşlarımıza lazım olan belli bunun içinde para yardımı çok önemli. 

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR