Mucur Gazetesi
HV
06 MAYIS Pazartesi 04:09

İlçemizde TOKİ Başvuruları Başladı

İlçemize toki gelmesi için ön başvurular başladı. Genel bilgi için Kaymakamlık Adres gösterildi

YEREL
Giriş Tarihi : 04-01-2016 10:39   Güncelleme : 04-01-2016 10:45
İlçemizde TOKİ Başvuruları Başladı

Geçen hafta Halk Eğitim Merkezinde yapılan toplantının ardından ilçemize gelmesi planlanan TOKİ için ön başvurular başladı. 
   TOKİ yetkililerin açıklamasına göre ilçemizde ki başvuralar değerlendirilecek ve sayıya göre konut inşa edilecek. İlçemizde en az 200 konut yapılacağı bildirilirken,sayının çok olması halinde konut sayısının artırılacağı öğrenildi. Konut sayısının artması ise vatandaşın cebini rahatlatacağa benziyor. 

Nedeni ise konut sayısının artması TOKİ konutlarının fiyatlarını da düşürecek. 200 konutluk TOKİ evlerine ödenecek kat başı para ile 500 konutluk TOKİ evlerinin kat başına ödenecek para arasında ciddi bir fark olacağı öğrenildi. 
   İlçemiz için ilk yatırım olarak görülen TOKİ'nin tüm fizibilite çalışmaları bitmiş durumda. Şu an tek gereken konu ise vatandaşlarımızın başvuruları.
 TOKİ sadece ev yapmıyor. Bir ilin veya ilçenin kurum binalarını, okullarını, yurtlarını da yapıyor. O yüzden ilçemizde TOKİ'nin olması demek yatırımların daha da çok olması demek. En son yurt ve huzur evi inşaatı yapıldı ilçemizde. Normal şartlarda TOKİ olsaydı bu binaları TOKİ yapmış olacaktı. Ama şu an ise 3. Şahıs yapmakta ve bir çok sorunlarla karşılaşılmakta. Bu nedenden dolayı da TOKİ bir ilçe için önemli.
   İlçemize TOKİ binalarını dikme kararı aldığında asıl başvurular o zaman başlayacak. Resmi olmayan rakamlara göre 2+1 evler için 80 ile 90 TL arasında, 3+1 evler için ise 110-120TL arasında olması bekleniyor. İlk başvurularda başvuru fiyatları 2+1 i.in 2 bin TL, 3+1 için 3 bin TL olabileceği bekleniyor. Kurada TOKİ binası hak kazanan vatandaşlar evin %10'unu ilk etapta ödemek zorunda. Taksitlerini ise evlerine taşındıkları günden itibaren ödemeye başlayacaklar. Eğer %10'unu ödedikten sonra taksit taksit değil de peşin ödemek isteyen vatandaş için TOKİ %20 peşin fiyat indirimi yapıyor ki bu da vatandaşlarımız için cazip bir fiyat oluyor. TOKİ emeklileri'de düşünüyor ve emeklilere %25 indirim sağlıyor. 2016 yılında başlayacak olan emeklilere indirim yasası resmi gazetede yayınlanmış durumda. İlçemizde de emekliye özel şartlar sağlanacak. %25 indirim ve ödeme kolaylı gibi. 

AdminAdmin

YORUMLAR
harun 8 yıl önce
Yapılacak tam yer nereymiş bilen var mı?
ÇOK OKUNANLAR