Mucur Gazetesi
HV
03 MAYIS Cuma 18:04

İlçemizde 4-6 Yaş Kur'an Kursu Açıldı

“Okul Öncesi Din Öğretimi Projesi” Kapsamında İlçemizde 4-6 Yaş Kur'an Kursu Açıldı

YEREL
Giriş Tarihi : 03-12-2015 09:50   Güncelleme : 03-12-2015 09:50
İlçemizde 4-6 Yaş Kur'an Kursu Açıldı

Kur'an kurslarında yaş sınırlamasının kaldırılması üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan “Okul Öncesi Din Öğretimi Projesi” çerçevesinde, İlçemiz Zeynep Tuncay Anaokulunda 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik Kur'an Kursu açıldı.
    Kur'an Kursunun ilk gününde ilçemiz Müftüsü Tahsin Yazgan velilerle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda minik öğrencilerin nasıl bir eğitim görecekleri anlatıldı. 
   Şimdilik Zeynep Tuncay Anaokulunun bir sınıfı Kur'an Kursu için kullanılıyor. İlerleyen zamanlarda öğrenci sayısına göre daha fazla sınıf açılabilecek.  Şu an bir sınıfta 15 öğrencinin bulunduğu bildirildi.
Konuyla alakalı İlçe Müftümüz Tahsin Yazgan bir açıklamada bulundu. Yazgan;
''Bu kursumuz toplumda ortaya çıkan çok önemli bir ihtiyacı karşılamak üzere açılmaktadır. Burada minik yavrularımıza, Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı müfredat çerçevesinde; Kur'an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler öğretilecek ve çocukların manevi gelişiminde etkili olan değerler eğitimi verilecektir. Bu sayede çocuklarımız küçük yaşlarda Kuran-ı Kerim okumayı, İslam'ın temel prensiplerini ve bir Müslüman'ın nasıl yaşaması gerektiğini uygulamalı olarak öğreneceklerdir.
   Bunun yanı sıra çocuklar, sosyal ve fiziksel gelişimde etkili olan sosyal etkinlikler ile el becerisi ve özgüveni gelişmiş, saygılı, hayata sevgiyle bakan bireyler olarak yetişeceklerdir.'' dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR