Mucur Gazetesi
HV
06 MAYIS Pazartesi 04:33

Mucur Geleceğine Yürüyor...

100 yıllık ilçemiz artık yatırımlarla donatılmak isteniyor. Geleceğin en parlak ilçeler arasında gösteriliyoruz.

YEREL
Giriş Tarihi : 09-11-2015 11:05   Güncelleme : 09-11-2015 11:05
Mucur Geleceğine Yürüyor...

İlçemiz 101. Yılına girdi. Geçen yıl güzel bir organizasyonla 100. Yılımı kutlamıştık. Bu yıl seçimlerin olması ile ilçemize bir çok yatırım ve proje sözü verildi. Bunların yapılması hayal mi tabi ki değil.
   İlçemizin geleceği aydınlık görünüyor. Yatırımların odak noktasında olmamız, ilçemize bir kazanç. Bunun bir çok nedeni var tabi. Geçmiş dönemlerde Kırşehir'in en önde gelen ilçesi Mucur'du. Yıllar geçtikçe bu değişmeye başladı ve bir dönem tamamen geri plana atıldık. Şimdi görüyoruz ki artık Mucur'un gelişip büyüme zamanı.
Bunun ilk adımlarından biriside Res'in yapımı. İlçemize farklı bir anlam yükledi ve ilçenin tanıtımında önemli bir rol oynadı. Bunun ardından yıllardır dillerde düşmeyen, her Milletvekili seçimlerde söz verilen ama bu zamana kadar getirilemeyen, Yamula sulama kanalı. Yamula sulama kanalı ilçemizdeki çiftçiliğin tekrar ayaklanması için çok büyük önem arz ediyor. Yapımı başladı ve tahmini ilçemize Seyfe Gölüne gelme tarihi ise 2020 olarak bildiriliyor. Sulama kanalı ilçemize kazandırılırsa çiftçilerimiz için hayati bir olay olacaktır.
   Enerji Bakanlığı bir genelge yayınladı ve nüfusu on binin üstünde olan ilçelere doğalgaz verilecektir denildi. Tabi ki bunun bir şartı vardı, belirli bir abone sayısına ulaşılması gerektiği söylendi. İlk etapta biz bunu başaramadık ama ikinci etapta gerekli olan sayıya ulaştık ve doğalgaz alma hakkını kazandık. Kazandık kazanmasına ama vatandaşlarımız doğalgazın ilçeye kısa sürede verileceğini düşünmeleri onları hayal kırıklığına uğrattı. Şunu bilmek gerekiyor bu bir hakdır ve devlet yatırımıdır. Bugün değilse yarın olacaktır. 
   Bizim ilçemiz için doğalgaz çok önemlidir. İlçemizin gelişmesi dışarıdan yatırımın gelmesi için olmazsa olmazıdır. O yüzden doğalgaz ilçemiz için önemli bir yere sahiptir ve kesin olmamakla birlikte 2-3 senemiz var. Bu zaman zarfında siyasi bir olay olmazsa bekleme süremiz budur. Siyasi bir olay olduğunda ise bu süre kısalabilir. 1 Kasım seçimlerinde vekiller sözler vermişti. Sözlerin içinde doğalgaz da vardı. Umarız ilçemize jest yaparlar.
   Gelişmiş ve gelişecek iller ve ilçeler için çok önemli bir konuda organize sanayi. Bir şehir gelişmek istiyorsa illaki organize sanayisi olması gerekiyor. İlçemiz organize sanayi bölgemiz Kurugöl köyü karşında bulunuyor. Ak Parti ilçe Başkanı Av. Burak Öztürk bu konuyla ilgilendiğini biliyoruz. Kendisi de ilçemiz için ne kadar önemli bir olay olduğunun bilincinde ve organize sanayinin ücretsiz avukatlığı yaparak orasının açılması için elinden geleni yapmakta. Edilen bilgiye göre 4-5 kişide sıkıntılar var. Bu sıkıntılarda miras mali olduğundan kişilere ulaşımın zor olmasından kaynaklanıyor. Bu konuyla alakalıda kısa zamanda çözüm bulunacağı bildirildi. 
Organize sanayi açılırsa ilçemize ne katkısı olacak peki?
   İlçemize işsizlik sorunu aldı başını gidiyor. Gençlerimiz işsiz, iş arıyorlar. İlçemizin ve ilin yükü Petlas'in üzerinde. Organize sanayiye yatırımcı bulunur yeni iş sahaları açılırsa ilçemizde olan işsizlik sorununa çare olabilir. Dışarıdan yatırımcıların gelmesi de doğalgaza bağlı tabiî ki. O yüzden siyasetçilerimize çok iş düşüyor bu konuda. 
   Bir önemli konuda Milletvekillerinin Kırşehir-Mucur arasını sanayi bölgesi ilan etmeleri. Yapılacak olan tüm binaların bir çoğunu bu yol üzerinde düşünülüyor. Bunlardan ilgi çekici olanı ise askeri okul, kapalı ceza evi. Yapılacak olan  yeni yatırımların bir çoğu da bu yol üzerine yapılması planlanıyor. İlk adım bizden gelebilir bu konuda, Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin, TOKİ'nin ilçemize kazandırılması için Şahintepesi dediğimiz yerin hemen arkasına bulunan bölgeyi TOKİ için verdi. TOKİ çalışanları gerekli analizleri yaptılar ve burası uygundur raporunu tuttular. Şimdi Milletvekilleri bu yere TOKİ'nin gelmesi için çabalarını sürdürüyorlar. TOKİ sadece ev yapmıyor tabi ki, okul, yurt ve Camiler yapıyor. Kırşehir merkezde ve Kaman ilçesinde birçok okul ve yurtları yaptılar. İlçemiz TOKİ'yi istiyor TOKİ'de ilçemize gelmek istiyor. Bu durumda gerekli merciler adımları attığı takdirde bu sorunda çözülebilir.
   İlçemize Kaymakamlık binası, Belediye binası, Erkek öğrenci yurdu, 4 yıllık üniversite, doğalgaz entegre merkezi  bunların sözü de verildi. Bunlarında yapımı ile yaşanabilir bir ilçe haline geleceğimizden kuşkumuz yok. Bu durumda göç veren değil göç alan bir konuma da gelebiliriz. O yüzden yatırım konusunda ne istediğimizi bilmemiz gerekiyor. Milletvekili ne istiyorsunuz dediğinde karşısında hepsini sıralamamız gerekir. Yoksa boş boğazlığa girer. 
   Bu nedenlerden ötürü ilçemiz Mucur'un gelişip kalkınması için aynı ağızdan tek sesle konuşmamız gerekiyor. Bu da birlik ve beraberlik içinde olabilecek bir durum. Kini nefreti bir kenara bırakıp Mucur'u düşünme zamanıdır. Bu bilinçle hareketle Mucur Gazetesi olarak bu güne kadar ilçemizde olan sorunları her zaman dile getirdik getirmeye de devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Verilen sözleri her zaman takipçisi olacağız. Mucur'a kim ne yatırım getiriyorsa getirsin biz gelen yatırıma bakarız. Gelen yatırımları da istemem diyecek bir yönetici olmadığını da biliyoruz. O yüzden kısa vadede samut bir şeyler bekliyoruz siyasetçilerimizden.

AdminAdmin

YORUMLAR
Ali Osman kıyak 8 yıl önce
Haydi inşallah....!
ÇOK OKUNANLAR