Mucur Gazetesi
HV
04 MAYIS Cumartesi 05:07

İlçemiz Camilerinde bakım çalışmaları devam ediyor

İlçemiz Hicret Camii'nde tadilat ve bakım-onarım çalışmaları yapılıyor.

YEREL
Giriş Tarihi : 05-11-2015 08:52   Güncelleme : 05-11-2015 08:52
İlçemiz Camilerinde bakım çalışmaları devam ediyor

   Mucur Müftülüğü Yetkilileri, “2013 yılı başında cami ve Kur'an curslarında kadınlara ve engellilere yönelik WC, abdesthane, özel giriş-çıkış, ibadet mahalli vb fiziki durum ile ilgili tedbirlerin alınması, okuma salonu ile ilgili çalışmaların hızlandırılması, yine camilerde görevli odası, kütüphane, Kur'an Kursu, lojman, minare, gasilhane vb müştemilat durumu ve alınabilecek tedbirler, çevre düzenlemesi, ağaçlandırma, çiçeklendirme vb durum tesbiti ve uygulanabilecek projeler yapılması ile ilgili İlçe Müftümüz Tahsin Yazgan'ın başkanlığında 'Cami Hizmetlerini Geliştirme Komisyonu'  oluşturulmuştur” dediler.
   Komisyon çalışmaları kapsamında Mucur İlçe Müftülüğü'ne bağlı birçok camide gerekli düzenlemeler yapıldığı ve çalışmalar farklı cami ve Kur'an kurslarına da hızla devam ettiği bildirildi.
   Mucur Müftülüğü Yetkilileri, “Bu çerçevede Merkez Hicret Camii ve Kur'an kursumuzda daha önce halılarının yenilenmesi, engelli girişi ve  bahçe düzenlemeleri tamamlanmış olup; halen son cemaat yeri, kadınlar girişi ve ibadet alanı ile iç-dış cephe boyası, dış cephe ısı yalıtımı çalışmaları hızla devam etmektedir. Söz konusu Cami görevlilerimiz İmam-Hatip Mahmut Saratlı ve Müezzin-Kayyım Ali Tüfek'in 'Cami Temsil Heyeti' birlikte yürüttüğü çalışmalara İlçe Müftümüz Tahsin Yazgan'da yakından nezaret ediyor.
   Bu çalışmalarda bize  maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen hayır sahiplerine, çalışmaları özveriyle takip eden 'Cami Temsil Heyeti' üyelerimize ve camimizin İmam Hatibi Mahmut Saratlı ile Müezzin-Kayyımı Ali Tüfek hocaefendilere, hassaten tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. 
   Bağış yapmak isteyen hayırseverlerin;hicret din görevlileri ve camii temsil heyetine ulaşmaları rica olunur” dediler.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR