Mucur Gazetesi
HV
29 NİSAN Pazartesi 12:53

Kırşehir MHP Milletvekili Dr. Yıldırım Türk Açıklaması

Kırşehir’de gerçekleşen “Bayrağa Saygı Teröre Tepki” mitingi sonrasında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Dr. Yıldırım Türk, Kamu-Sen, Türk Ocakları, TÜRKAV, Ülkü Ocakları, Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı çalışanları ve temsilcileri ile birlikte ortak basın açıklaması yaptı.

SİYASET
Giriş Tarihi : 10-09-2015 09:35   Güncelleme : 10-09-2015 09:35
Kırşehir MHP Milletvekili Dr. Yıldırım Türk Açıklaması

   Normal vicdanda seyreden yürüyüş de bilgi ve arzumuz dışında istenmeyen olaylar meydana gelmiştir diyen MHP Milletvekili Dr. Yıldırım Türk, "Çözüm süreci ile ortaya çıkan tablonun geldiği en son nokta Kırşehir'de yaşanan tablodur. Toplum birbirinden ayrıştırılarak, kutuplara bölünmüş ve topluma etnik bir yapı kazandırılmaya çalışılmıştır." dedi.

"SEÇİMDEN SONRA ŞEHİTLER VERİLMEYE BAŞLANILMIŞTIR"

   Düzenlediği basın toplantısında konuşan MHP milletvekili Yıldırım Türk, 7 Haziran seçimlerinden sonra şehit haberlerinin gelmeye başladığını ve kayıpların verilmeye başlanıldığını söyledi. Türk açıklamasında, "Geldiğimiz bu noktada ülke adeta bir kan gölüne dönüşmüş insanımız her gün kaç şehit geleceğini sorgular hale gelmiştir. Televizyonlarda ilk baktığımız ilk şey şehit haberi var mı yok mu değil de kaç şehit var bugün söylemi olmuştur. Bu tablo toplum nazarında infial ve tepkiye neden olmuştur. Bu tepkiye dayanarak Ülkü Ocakları Genel Merkezi de "Teröre Lanet Mitingi" düzenlemeye karar vermiştir. Bu anlamda Türkiye'nin her yerinde aynı anda miting düzenlenmesi kararı alınmış bu çerçevede de bizim aynı kurumları paylaştığımız milli hassasiyeti olan STK'lar da destek vermiştir. Planlanan şekilde program MHP önünde başlamış ve Türk Büyükleri Anıtı'na kadar devam etmesine karar verilmiş, oradan da geri dönme kararı alınmıştır. Normal seyreden yürüyüş bizim inisiyatifimizde olmadan bizim bilgi ve arzumuz dışında istenmeyen bir yöne çekilmiştir. Bazı vatandaşlarımızın iş yerlerinin yağmalanması ve yakılması, bir siyasi partinin il teşkilatının taşlanmasına kadar giden bir süreç olmuş ve gece yarısına kadar da olaylar devam etmiştir" diye ifade etti.

"OLAYLARI TASNİF ETMİYORUZ"

   Yaşanan olayları tasnif etmediklerini anlatan MHP milletvekili Türk şöyle konuştu. "Ülkücü zihniyete sahip olan hiç kimsenin insanların kılına zarar gelmesini istemesi ve zarar vermesi mümkün değildir. Yürüyüşten kopan guruplar bu olayı gerçekleştirmiştir. Bu gurubun bizim partimiz ve camiamızla en ufak bir alakası yoktur. Gurup bizim kontrolümüzde değildir. Yürüyüşü organize eden kişilerin yapmayın çağrılarına da kulak vermeyen gurup istenmeyen olaylara neden olmuştur. İş yerlerine müdahale yapılan insanları bizler farklı bir etnik gurup içerisinde asla görmedik. Bugüne kadar problemimiz olmayan insanlarla bir çok etkinliğimizde ortak olmuştur. Yaşananları kabullenmemiz ve onaylamamız mümkün değildir. Bulunan STK'lar adına ben bu düşüncemizi deklare ediyorum. "

 

   Basın toplantısı soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR