Mucur Gazetesi
HV
29 NİSAN Pazartesi 23:15

Karacakurtlar Meydana İndi 'Coşturdu, Coştu’

İlçemizde 4.'sü düzenlenen Karacakurt Şenlikleri'nde geleneksel köroğlu oyunu oyandı. Köme mevkiinde, Türkiye genelinde 52 Yörük ve Türkmen aşiretleri reislerinin katıldığı törenlerde geleneksel kıyafetlerle çadırlar kurularak kutlamalar yapıldı.

YEREL
Giriş Tarihi : 21-05-2015 09:38   Güncelleme : 21-05-2015 09:38
Karacakurtlar Meydana İndi 'Coşturdu, Coştu’

   Karacakurt Dernek Başkanı Serdar Güneş'in düzenlenen etkinliklere katılanlara teşekkür ettiği programı Mucur ilçesi 'Mucur Gazetesi' sahibi Sait Uyar sunarken Karacakurt beyi Mucur İlçe Belediye Başkanı Ali Şahin, geleneksel hale gelen ve her yıl dolu dolu kutlanması gerektiğini söyledi.

İki gün boyunca süren şenliklerde geleneksel hale gelen köroğlu oyunu oynanırken okçuluk ekipleri sahne aldı. 4.'sü gerçekleşen şenliklerde ilk defa şehir dışından gelmiş yeni evli bir çifte kına yakılırken kutlamalara katılan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Böyle bir topluluğu görmek ve her geçen yıl artan sayıda katılımın olması Kırşehir ile birlikte aşiretlerin birliktelik duygusunu pekiştirmeleri bizleri mutlu ediyor" dedi. Şiirlerin okunduğu ve yerel sanatçıların sahne aldığı programın kapanışında ise Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Türklüğü ve Türkmenleri anlattı.

   Dernek Başkanı Serdar Güneş yaptığı açıklamada şunlara değindi; "16-17 Mayıs 2015 günü Mucur Köme alanında yapmış olduğumuz 4. Karacakurt Türkmen Şölenine katılan Sayın Valimiz Türkmen Beyi Necati Şentürk'e, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül'e, İl Jandarma Komutanı Murat Bulut'a, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'ye, Mucur Belediye Başkanı Karacakurt Beyi Ali Şahin'e, Mucur Kaymakamı Arif Yalçın'a, İl Özel İdare Genel Sekreteri  Bektaş Aydoğan'a, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Taş'a, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Demir'e, İlçe Jandarma Komutanı Serdar Bağcı'ya, İlçe Emniyet Müdür Vekili Emniyet Amiri Ali Kabaoğlu'na,  Ahi Evran Üniversitesi Eski Rektörü S.Kudret Saylam'a, Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu'ya, İl Kültür Müdür Yardımcısı Eyüp Temur'a, Ahi Tv Sahibi Hasan Eraslana ve yüzlerce kilometre öteden gelen Yörük Türkmen Derneklerine, Türk Boyları konfederasyonu, Oğuz Boyları Konfederasyonu, Konya Yörük Türkmen Derneği, Eskişehir Ertuğrul Gazi Yörük Türkmen Derneği, Eskişehir Hayme Ana Yörük Türkmen Derneği, Ankara Karakeçili Yörük Türkmen Derneği, Eskişehir Osmangazi Federasyonu, Balikesir Yörük Türkmen Derneği, Kütahya Ertuğrul Gazi Federasyonu, İzmir Belenbaşı Yörük Türkmen Derneği, İzmir Torbalı, Ahmetli Yörük Türkmen Derneği, Antalya Yörükler Derneği, Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu, İsparta Yörük Türkmen Derneği, Muğla Seydikemer Yörük Türkmen Derneği, Muğla Yörük Obaları Yürük Türkmen Derneği, Muğla Dalaman Yörük Türkmen Derneği, Adana Sarıçam Türkmen Derneği, Adana Karataş Ovası Türkmen Derneği, Mersin Erdemli Türkmen Derneği, Osmaniye Türkmen Derneği, Urfa Karacadağ Türkmen Derneği, Gaziantep Mihmatlı Türkmen Derneği, Sarıkeçili Yörük Türkmen Derneği, Dünya Yörük Türkmen Federasyonu,  Türkiye Sanat Platformu Sultan Özateş,  Ankara Birleşen Yürekler derneğinden Yasemin Meydan'a, Adana Karaisalı Türkmen Derneği'ne, Adana Yumurtalı Türkmen derneğine, Adana Çukurova Türkmen Derneği, Adana Sarıçam Türkmen Derneği, Adana İmam Oğlu Türkmen Derneği, Adana Karakoyunlular Türkmen Derneği, Adana kurttepe Türkmen Derneği, Adana Ceyhan Türkmen Derneği, Adana Kozan Türkmen Derneği, Gaziantep Karakoyunlular Derneği, Mersinliler Türkmen Derneği, Tarsus Türkmen Derneği, Bursa Hüdavendigar Federasyonu, Ankara Mucurlular Derneği, Ankara Mucur Havalisi Derneği, Ankara Tepesidelik Derneği, Ankara İnanç Şeyd Edebalı Derneği, Gazeteci Yazar Banu Avar, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Proğram Sunucusu Sultan Özateş, Program Sunucusu Karacakurt Beyi Sait Uyar, Konya 42 Tv'ye, Hakan Karakaya'ya Mehmet Vural'a, Kemancı Efe'ye ve Mucur,un Kızı Duygu Aşkun'a Teşekkür ederim.

   Programımızın akışında bizlere yardımcı olan sunucumuz Türkiye Sanat Platformu Başkanı Sultan Özateş hanıma ve Mucur Gazetesi Genel Yayın Müdürü ve Sahibi Sait Uyar beye İl Kültür Müdürlüğü Abdallar Topluluğu ekibine Kaman belediyesi Davul-zurna ekibine, Halk Ozanı Orhan Karabacağa, Anamaslı Mehmet'e ve özellikle İzmir'den gelerek Toyumuza renk katan Anadolu Kaşık ekibine, Efe Ekibine, İzmir Belenbaşı Yörük Türkmen Derneği Başkanı ve ekibine sonsuz teşekkürlerimi arz ederim.

   Küçük bir kasabada şölen yapmak organize etmek elbette zor iş. Bu zorluğu aşmamızda bize yardımcı olan Tuğçe Vurkez, Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Tamer Güzel'e, İl Kültür Müd. Yardımcısı Eyüp Temur'a TBMM Müdür Yardımcısı Mustafa Köksal'a Mucur Bel. Başkanı Karacakurt Beyi Ali Şahin'e, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Demir'e, ve özellikle İlçe Kaymakamımız Arif Yalçın'a bizleri himaye eden her konuda yardımcı olan maddi manevi desteklerini esirgemeyen Valimiz Türkmen Beyi Necati Şentürk'e zorlukları açmamızda yardımcı oldukları için teşekkürler.

   Karacakurt Türkmen derneği olarak elimizdeki imkanlar doğrultusunda daha iyisini daha güzelini yapma azmi içerisindeyiz. Amacımız Karacakurt Türkmenlerinin birliğini beraberliğini göstermek geçmişten gelen örf, adet  ve töremizi yaşatmak, güzel Mucurumuzu, kültür şehri Kırşehir'imizi Türkiye'deki Yörük Türkmen dernekleri ile irtibatçı hale getirmek ve ilçemizi ilimizin gönüllü kültür elçisi oalrak tanıtımını yapmaktır. Bize destek olan yanımızda olan desteklerini esirgemeyen herkese bir kez daha teşekkür ederim. Gelin bir olalım iri olalım diri olalım" dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR