Mucur Gazetesi
HV
03 MAYIS Cuma 18:18

Hemşerimiz Doç. Dr. Ayfer Şahin, MHP'den Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı

Doç. Dr. Ayfer Şahin, Coşkuntuna Otel’de partililerle ve basın mensuplarıyla saat 14.00'te bir araya gelerek, 7 Haziran 2015 Milletvekilliği seçimlerinde Kırşehir Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

SİYASET
Giriş Tarihi : 09-03-2015 13:40   Güncelleme : 09-03-2015 13:40
Hemşerimiz Doç. Dr. Ayfer Şahin,  MHP'den Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı

 

Milliyetçi Hareket Partisi Kırşehir Milletvekili Aday Adayı Doç. Dr. Ayfer Şahin, Cumartesi günü gerçekleştirdiği basın toplantısı ile adaylığını açıkladı. Basın toplantısında MHP İl Başkanı Arif Ekici, Merkez İlçe Başkanı Abdullah Doğan, Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile partililer katıldı.

Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Üyesi Ayfer Şahin parti teşkilatları ve yoğun bir kadın seçmenle birlikte görevinden istifa ederek aday adaylık sürecini açıkladı. Şahin, "Daha etkin olabilmek ve etkin hizmetler üretebilmek için aday adayı oldum" dedi.

Öğretim Üyesi Şahin parti binasında düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “7 Haziran’da yapılacak olan 25. Dönem Genel Seçimlerinde, sevdalısı olduğumuz Kırşehir’imize daha etkin görevde, daha etkin hizmetler üretebilmek umudu ve inancıyla tarafı olduğumuz MHP’den Milletvekili Aday Adayı olmaya karar verdim.  Malumunuz olduğu üzere, ülkemiz nüfusunun yarısına yakınının kadınlardan oluşmasına rağmen, diğer tüm alanlarda parlamentoda da kadınlarımız nüfusla orantılı olarak temsil edilmemektedir. En son gerçekleştirilen 2011 Milletvekili seçimlerinde 550 milletvekili içerisindeki kadın vekil sayısı sadece 79’dur. Bu sonuç ülkemizin kadınların siyasetteki yeri açısından olması gereken seviyeye gelmediğinin çok açık bir göstergesidir. 2015yılı istatistiklerine göre Kırşehir nüfusunun %52’sine yakını kadınlardan oluşmaktadır. Ama ne yazık ki ilimizde de bugüne kadar bir kadın vekilimiz olmadığı gibi, vekil adayı da daha önce çıkmamıştır. Bu bağlamda kadınların TBMM’de temsil edilmesine katkı sunmak ve kadınları mecliste en iyi şekilde temsil etmek amacıyla milletvekili aday adayı oldum.

Aday adayı oldum. Çünkü Meclis’e ve Kırşehir’imize kadın eli daha çok değsin istiyoruz. Kadının nezaketi, naifliği, titizliği, azmi, çalışma ve başarma kararlılığı fark yaratsın istiyoruz. Sevdalısı olduğumuz bu il’e bu millete, bu devlete güzel hizmetler sunmak, güzel eserler bırakmak istiyoruz. Güçlü durduracak projelerle milletvekili sayımızı yeniden arttırmak istiyoruz. İşsizliği önleyecek yeni istihdam sahalarının açılmasını sağlamak istiyoruz. Bütün bunları bağrından çıktığımız bu memleketin insanlarından hiç kopmadan, onlardan biri olmaya devam ederek yapmak istiyoruz. Hizmetleri protokolden çıkarıp halka yaymak istiyoruz. Büyüdükçe küçülmek milletin hadimi olmak istiyoruz. Fırsat verildiğinde bütün bu isteklerimizin gerçekleştirebileceğimize olan inancımızla; yorulma ve mesai mefhumu bilmeden çalışma azmimize, karalılığımıza, başaracağımıza olan inancımızla 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerinde Kırşehir’imize MHP’den Milletvekili adayı olmaya karar verdim.”

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR