Mucur Gazetesi
HV
04 MAYIS Cumartesi 07:26

Milletvekili Aday Adayı listeleri netleşiyor

Haziran 2015’de yapılacak olan Milletvekili Seçimleri için Kırşehir’de teşkilatlanması bulunan siyasi partilerde milletvekili aday adaylarının isimleri netleşmeye başladı.

SİYASET
Giriş Tarihi : 02-03-2015 09:35   Güncelleme : 02-03-2015 09:35
Milletvekili Aday Adayı listeleri netleşiyor

   Haziran 2015’de yapılacak olan Milletvekili Seçimleri için Kırşehir’de teşkilatlanması bulunan siyasi partilerde milletvekili aday adaylarının isimleri netleşmeye başladı.

   AK Parti’den Kırşehir Milletvekili Aday Adaylarının sayısı 1’i bayan olmak üzere 17 olarak açıklandı. Milliyetçi Hareket Partisi’nde 1’i bayan olmak üzere 20 kişi aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi. MHP’de resmi aday adaylığı başvurusu ise 18 Mart’ta sona erecek.

7 Haziran 2015 günü gerçekleştirilecek olan milletvekili genel seçimlerinde Kırşehir Milletvekili seçilmek için MHP’den müracaat eden aday adayların isimleri şöyle: Adem Eraslan, Ahmet Hakkı, Ali Kurtuluş Öncül, Asaf Kayaoğlu, Ayfer Şahin, Bahattin Ergezer, Cemil Cahit Pişkin, Cengiz Şahin, Eren Çelik, Fuat Yıldırım, Mehmet Altıparmak, Mustafa Erkal, Mustafa Hakan Ünser, Oğuz Sulusaray, Ramazan Mirzaoğlu, Seyfettin Öyünç, Tamer Demir, Yıldırım Türk, Yusuf Yağmur ve Yüksel Korkmaz.

  Ak Partiden Aday Adayları İse Şöyle; "Abdullah Çalışkan, Muzaffer Aslan, Salih Çetinkaya, Mikail Arslan, Hacı Turan, Gökhan Bulut, Halim Çakır, Hasan Eraslan, Kemal Çalışkan, Kenan Şahin, Muzaffer Türk, Osman Arslan, Saim Öztürk, Şule Olgun, Tahsin Sağlam ve Volkan Arslan" olduğu öğrenildi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) şu ana kadar 3 kişi aday adaylığı başvurusunu yaptı. 25 Şubat’ta sona ermesi gereken başvurular, CHP Genel Merkezi tarafından 1 Mart’a kadar uzatıldı. Sıralama, 29 Mart’taki ön seçimle gerçekleştirilecek. CHP’den şu ana kadar başvuran aday adaylarının isimleri şöyle: İbrahim Cebeci, Rifat Ertem ve Yılmaz Zengin.

   Mecliste grubu bulunan Halkların Demokratik Partisi’nde şu ana kadar 1 müracaat yapıldığı öğrenildi. Değişiklik olmazsa HDP’nin adayı Bekir Güneş olacak.

   Mecliste temsil edilmeyen Saadet Partisi’nde şimdilik tek aday var. SP’nin adayının ise Ali Köksal olduğu öğrenildi.

 

   Henüz bağımsız adaylık için başvurular başlamamış olsa da Kırşehir’den Taner Zengin adlı kişinin adı bağımsız aday olarak geçtiği ve birçok anket firması tarafından da isminin kullanıldığı öğrenildi.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR