Mucur Gazetesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 00:16

AEÜ Altın Kızları finale yükseldi

Antalya’da 23-27 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası Bayan Voleybol 2. Ligi’nde mücadele eden Kırşehir temsilcisi Ahi Evran Üniversitesi voleybol takımı finale yükseldi.

YEREL
Giriş Tarihi : 26-12-2014 10:58   Güncelleme : 26-12-2014 10:58
AEÜ Altın Kızları finale yükseldi

Antalya Kaya Belek’te devam eden müsabakalarda Kırşehir’i temsil eden Ahi Evran Üniversitesi bayan ekibi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ile birlikte A Grubu’nda yer aldı. İlk gün Osmaniye Korkut Ata, ikinci gün Mardin Artuklu Üniversitesi ve üçüncü gün Yozgat Bozokspor’u aynı sonuçlarla 3-0 yenen Ahi Evran Üniversitesi bayan voleybol takımı finale yükseldi.  Mardin ve Osmaniye temsilcilerini yenen Yozgat Bozokspor Üniversitesi ise, grubu ikinci olarak tamamladı ve finale yükseldi. Grupta birinci olan Ahi Evran Üniversitesi, diğer grubun ikincisi Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi ile bugün saat 13.00’te karşılaşacak. Diğer grubun birincisi Denizli Pamukkale Üniversitesi de, bugün Yozgat Bozok Üniversitesi ile karşı karşıya gelecek. Bu müsabakaların galipleri, Pazar günü finali oynayacak.

Kafile Başkan olanı Beden Eğitim ve Spor Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Bekir Barış Cihan ile takım çalıştırıcısı olan Öğretim Görevlisi Sadi Ön, hedeflerinin gruptan çıkarak 1. Lig’e yükselmek olduğunu açıkladılar.

 

Ahi Evran Üniversitesi Beden Eğitim ve Yüksek Okulu Müdürü Kazım Kaya da, voleybolda elde ettikleri başarının kendilerini mutlu ettiğini belirtti, “Ahi Evran Üniversitesi, eğitim ve sosyal faaliyetlerde olduğu gibi, sportif faaliyetlerde de adından bahsettirmektedir. Okçuluk, badminton, yüzme gibi branşlar dışında voleybol, hentbol ve futsalda önemli başarılara imza attık. Antalya’da mücadele eden bayan voleybol takımımızın finalden çıkacağına ve 1. Lig’e yükseleceğine inanıyorum. Hentbolda ise sahamızda Ankara ODTÜ’yü geçerek 1. Lig’e yükselmeye çalışacağız. BESYO olarak üniversitemizin adını en iyi şekilde duyurmaya çalışıyoruz. Emeği geçen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederim” dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR