Mucur Gazetesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 01:52

İlçede ki Toplantı Tam Bir Fiyasko!!!

Bilgilendirme ve Vatandaş için yapılan toplantıda vatandaşlar yok, siyasiler yok, STK’lar yok!

YEREL
Giriş Tarihi : 19-06-2017 08:38   Güncelleme : 19-06-2017 09:31
İlçede ki Toplantı Tam Bir  Fiyasko!!!

İlçemizde ikincisi düzenlenen “Vatandaşla Buluşma” konulu  toplantı, vatandaşlar için yapılması planlanıyor ama bir tane vatandaş yok.
    İlçemizde “Vatandaşla Buluşma” konulu toplantı Perşembe  günü gerçekleşti. Toplantının amacı; “ Toplumun tüm kesimine daha geniş bir şekilde ulaşabilmek, doğrudan temas kurmak, istek,  öneri ve şikâyetlerin alınabilmesi, ilçemizde yapılacak olan,  yapılması planlanan yatırımlar hakkında bilgi verilmesi ve gerekli değerlendirmenin yapılabilmesi” ama toplantı tam bir fiyasko. 

   Şimdi biz Mucur Gazetesi olarak soruyoruz yetkililere, Vatandaşla Buluşma toplantısında neden tek bir vatandaş yok? Şikâyet ve öneri alınacak diyorsunuz kaç şikâyet ve öneri aldınız, hangileri üzerinde çalışma yaptınız? İlçemizde yapılacak ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında bilgi verilirken, İlçenin Belediye Başkanı ve Hükümetin yani Ak Parti İlçe Başkanı neredeler? Birinci yapılan toplantıda Mucur Belediye Başkanı ve Ak Parti İlçe Başkanı ilçeye gelecek yatırımlar anlatırken neden aşağı sıralarda oturdular, tek söz verilmedi? Sayın Kaymakam Muhammet Önder; “ Bu yatırımlar olmazsa gelin benden hesap sorun” diyerek ilçeye gelecek olan yatırımları kendi mi üstlenmeye çalışıyor? Biz mi yanlış biliyoruz acaba, yatırımlar siyasilerin işi değil mi? İlçeye verilen sözler tutulmazsa vatandaş Devlet'ten mi hesap sorar yoksa siyasiden mi?
     Biz Mucur Gazetesi olarak ve şahsım  bu konuların peşinde olacağımı buradan söylüyorum. Yukarıda sormuş olduğum soruların yanıtı ne zaman gelir bilmem ama yanlış işleyen bir şeyler olduğu kesin. Toplantı vatandaş buluşması ortada vatandaş yok. Yolda görseniz birisini sorsanız ne yatırım var ilçede deseniz kimse bir şey bilmez. Normalde bu toplantı işte bunun işin yapılaması gerekiyor. Ama ne hikmetse, toplantıda bir tane STK yok, vatandaş yok, siyasi kimse yok, gerçi siyasi olsa da söz veren yok. 
    Şikâyet ve temennileri biz gazetede dile getiriyoruz vatandaşın, peki Sayın Kaymakam Bey, siz bunları değerlendiriyor musun? 
    Şimdi toplantıda olmayanlar kimler vatandaşlar, siyasiler ve STK'lar. Aslında ilçenin veya İl'in olmazsa olmazları. Yani ilçede ve ilde ne yapılması gerekiyorsa ilk konuşulacak kişiler ve bu kişiler toplantıda Kaymakam beyin yanında yoklar. Aslında için özeti burada ama bunu kamu oyunun vicdanına ve ilerleyen günlere bırakıyorum.
    Ben ve gazetem olarak bu soruları merak ediyoruz ve yetkililerden cevaplarını bekliyoruz.

Haber: Sait Uyar

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR