Mucur Gazetesi
HV
26 NİSAN Cuma 13:30

Hemşerimiz Doç. Dr. Ayfer Şahin Öğrencilere Başarısının Sırlarını Anlattı

Doç. Dr. Ayfer Şahin “Kariyer Günleri” kapsamında deneyim ve başarı öyküsünü KYK yurdunda kalan öğrencilerle paylaştı.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 23-12-2014 15:27   Güncelleme : 23-12-2014 15:27
Hemşerimiz Doç. Dr. Ayfer Şahin Öğrencilere Başarısının Sırlarını Anlattı

    Kredi Yurtlar Kurumu Kırşehir Öğrenci Yurdu Müdürlüğünce düzenlenen Kariyer Günleri kapsamında Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayfer ŞAHİN “Gençliğin Gelecekten, Toplumun Gençlikten Beklentileri” konusunda bir konferans verdi. Samimi bir ortamda geçen konferansın açılış konuşmasını Yurt Müdürü Adem AKKOÇ gerçekleştirdi. AKKOÇ konuşmasında; yurtlarında kalan öğrencilerin sadece barınma ve yemek ihtiyaçlarını karşılamakla yetinmediklerini, onların kültürel gelişimlerine de katkı sunmaya çalıştıklarını belirtti. Öğrencilerine kariyer hedeflerini belirleme, gelecekte sahip olabilecekleri iş alternatiflerini değerlendirme ve iş başvurusu yapma gibi konularda da yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti. Programda daha sonra Doç. Dr. Ayfer ŞAHİN’in sunumuna geçildi.

   Şahin; “üniversite gençliğinin gelecekten iyi bir iş ve kariyer sahibi olma,mutlu bir evlilik yapma, para kazanma, iyi dostlara sahip olma,güzel bir hayat gibi beklentileri olduğunu ancak gençliğin bunlara sahip olamayacaklarına dair ciddî kaygılar  taşıdığını” belirtti. Pek çok sorunun  mezuniyetle birlikte onları beklediğini vurgulayan Şahin; “Gençlerin moral, motivasyon ve memnuniyeti önemlidir. Mutlu gençlik, mutlu gelecek demektir. Üniversite gençliğini mezun olduklarında bekleyen en önemli sorun, alanları ile ilgili bir iş sahibi olamamalarıdır. Daha da önemlisi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de  gençlere istihtam sağlayacak alanlar yetersizdir. Bu nedenle gençliğin kendisini  iyi yetiştirip, fark yaratarak iş bulma fırsatlarını artırmaları önemlidir” dedi.

   Entelektüel birikimin ve donanımın önemine vurgulayan Şahin, toplumun da gençlerden beklentileri olduğunu belirterek, “Gençlerden beklenen iyi bir eğitim almalarının yanı sıra; insan olarak da iyi yetişmiş, entelektüel birikimi yüksek, millî ve manevi değerlerine bağlı ama evrensel değerlerin de  farkında olan,  içinde yaşadığı toplumla ve kendisiyle barışık, çok çalışan, çok  üreten, girişimci bireyler olmalarıdır. Bu şekilde her yönüyle kendini yetiştirmiş gençlerin, kendilerini gerçekleştirme fırsatlarını da daha kolay yakalayacaklarını belirtti. Programın içeriği gereği, kendi başarı öyküsünü de anlatan Doç. Dr. Şahin, başarısının sırrını “çalışmak, çalışmak, çalışmak” olarak açıkladı ve “ülke sevgisi, ona hizmetle ölçülür” prensibinden hareketle,görev yaptığı her birimde  çok emek vererek başarıyı yakalamaya çalıştığını belirtti.

 

 

Konferansın sonunda Kırşehir Öğrenci Yurdu Müdürü Adem AKKOÇ tarafından Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayfer Şahin’e günün anısına binaen hediye taktim edildi.  

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR