Mucur Gazetesi
HV
26 NİSAN Cuma 22:35

Mucur Devlet Hastanesinde Yenilikler Devam Ediyor

Mucur devlet hastanemizde, sağlıkta dönüşüm ve yeniden yapılanma süreci ile hastalarına, daha güçlü ve daha aktif bir sağlık hizmeti vermek istiyor. Teşhis basamağının vazgeçilmez bir parçası olan görüntüleme konusunda da modern teknolojinin tüm olanaklarını sunmaya özen gösteriliyor.

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 01-06-2015 09:12   Güncelleme : 01-06-2015 09:12
Mucur Devlet Hastanesinde Yenilikler Devam Ediyor

 Mucur devlet hastanemizde,  sağlıkta dönüşüm ve yeniden yapılanma süreci ile hastalarına, daha güçlü ve daha aktif bir sağlık hizmeti vermek istiyor. Teşhis basamağının vazgeçilmez bir parçası olan görüntüleme konusunda da modern teknolojinin tüm olanaklarını sunmaya özen gösteriliyor.

Konu ile ilgili Gazetemize açıklamada bulan Başhekim İlknur Öztürk açıklamasında; "Hastanemizde hastalarımıza çok daha kaliteli hizmet vermek için çalışıyoruz. Bu yoldan çıkarak diş polikliniğimize diş röntgeni Radiovisiography(RVG) ve  radyoloji biriminde kullanılan konvansiyel röntgen cihazının yerine Computerize Radyografi (CR) cihazı almayı planladık. Bu sayede röntgen filmleri dijitalize edilip üstün bir görüntü kalitesine ulaşacak ve klinisyen hekimlerimizin teşhislerine daha doğru yönde karar vermelerine yardımcı olacağız.

   Diş hekimliğinde röntgen görüntüleme sisteminde son yıllardaki en büyük buluş olan RVG'nin ve radyolojide kullanılan CR' ın, klasik röntgene göre olağanüstü avantajları vardır. Bunlar, öncelikle her iki tetkikte  hastanın aldığı radyasyon son derece azalmıştır. Eski röntgen filmlerimizdeki gibi "film banyosu" da gerekmediği için,  muayenehanede çalışan personel açısından ve zaman açısından olumludur. 

   CR ve RVG'den  elde edilen digital görüntüler, anında bilgisayar ortamında görülebilmekte, aynı zamanda bu görüntüler üzerinde 

 

Istenen renk ayarları ve ölçümler yapılabilmektedir. Bu şekilde gereksiz film tekrarının önüne geçilecektir. Ayrıca bu görüntüler CD'e kaydedilerek hastalarımıza verilebilmekte, gerekli durumda internet ortamında paylaşılabilmekte ve görüntü kalitesi bozulmadan saklanabilmektedir. 

 Ayrıca Mucur halkına,  Mucur devlet hastanemiz  bünyesinde, 4 adet diyaliz ünitesi kurulması için başvuru yapıldığının müjdesini vermek istiyoruz. Yaptığımız araştırmalara göre Mucur  ve çevresinde, diyalize bağımlı  21 hasta olduğunu tespit ettik. Hastalarımızın ikamet ettikleri ilçede tedavi olmalarını sağlamak için diyaliz ünitesini kurmak istiyoruz.

  Hastanemizde devamlı ve sürdürülebilir sağlık hizmeti vermek için kadromuza katılan Uzm.Dr. Ramazan Dulkadir, hem  Çocuk hastalıkları Uzmanı, hem de başhekim yardımcısı olarak ve Uzm. Dr.Serdar Şahin genel cerrahi uzmanı olarak görevine  atanmıştır. İç hastalıkları(Dahiliye) Uzm.Dr Kübra Köksal'da hastalarımıza gerekli hizmeti vermektedir. 

   Yönetimde ve hizmet sunumunda iyileştirme ve değişimin sürekliliğine inanarak, ağız ve diş hastalıkları polikliniklerinin fiziki şartları yenilenmiştir. Kırşehir Kamu hastanesi birliğimizle yapılan görüşmeler sonucunda personelimizin ve yatan hastalarımızın daha iyi ortamda yemek yemeleri için, hastanemizin zemin katına yeni yemekhane çalışmalarına başlamak için, olumlu görüşler almış bulunmaktayız.

  Bu kısa sürede,  yönetici olarak  hastane hakkındaki gelişmelerden Mucur halkını bilgilendirmek istedik. Mucur halkına sevgi ve saygılarımızı sunar, sağlıklı günler dileriz" dedi.

   Atandığı günden bu güne hastanenin tüm sorunları ile ilgilenen İlknur Öztürk yeniliklerle ilçe hastanemizi daha iyi bir duruma getirmek için çok çalıştıklarını ve sadece bunlarla değil daha fazla yenilikler getirmek içinde çaba harcadıklarını belirtti. 

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR