KIR-FED ziyaretlere devam ediyor

   Merkezi Ankara’da bulunan Kırşehirli Dernekler Federasyonu (KIR-FED) ve Yüksek İstişare Kurulu üyeleri siyaset ve bürokraside önemli görevlere getirilen hemşerilerine nezaket ziyaretlerini ara vermeden devam ediyor.

GÜNCEL - 02-07-2022 14:42

KIR-FED ziyaretlere devam ediyor

         

            Merkezi Ankara’da bulunan Kırşehirli Dernekler Federasyonu (KIR-FED) ve Yüksek İstişare Kurulu üyeleri siyaset ve bürokraside önemli görevlere getirilen hemşerilerine nezaket ziyaretlerini ara vermeden devam ediyor.Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Muhittin Şahin, Enerji Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürü Ömer Erdem ve Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu Hayrettin Yıldırım’ı ziyaret eden Federasyon yönetimi, birlik ve beraberliğin en güzel somut örneğini Ankara’da veriyor.

HEMŞERİLERİMİZ GÖĞSÜMÜZÜ KABARTIYOR

            Gerçekleşen ziyaretlerle ilgili gazetemize kısa bir açıklama yapan Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar “Ankara siyasetinde ve bürokrasisinde önemli görevlere getiren hemşerilerimizi ziyaret ettik. Bu ziyaret ettiğimiz hemşerilerimiz hem bizim hem Kırşehirimizin gurur kaynağı. Dilerim bu sayımız katlanarak artar. Nezaket ziyaretimizin amacı Ankara’da ve Kırşehir’de birliğimizi sağlamak. Biz Ankara’da ne kadar etkin ve tek ses olursak bu Kırşehir’e de yansır. Bu yüzden birlik ve beraberliğimizi diri tutmamız gerekir” ifadelerini kullandı.

            Bilindiği gibi aslen Kırşehir'li olan Muhittin Şahin, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevine getirilmişti. Uzun yıllar Ankara'da bürokrasinde üst düzey görevler alan Kırşehir'in Dedeli Köyü'nde dünyaya gelen Muhittin Şahin, Sosyal Güvenlik Kurumu'nda Strateji Geliştirme Başkanlığı görevini yürütüyordu.

            Dr. Ömer Erdem, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Maden Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Aynı üniversitede, ekonomik değer tahmininde belirsizlik değerlendirmesine yönelik çalışmasıyla yüksek lisansını tamamladı. Kuruluşların etkinliklerinin ölçümüne yönelik yeni bir metot geliştirerek literatüre dahil ettiği çalışmasıyla ODTÜ’den doktora derecesini aldı. Geliştirilen bu yeni yöntem Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)’da başarıyla uygulanmıştır. Lisans ve lisansüstü çalışmalardaki başarıları nedeniyle birçok ödüle layık görülmüştür. ODTÜ’de akademik personel olarak yedi yıl çalışmasına müteakip Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı (SGB)’de sırasıyla Mühendis, Grup Başkanı, Daire Başkanı ve Strateji Geliştirme Başkanı olarak görev yaptı. Bu süreçte Bakanlığın Stratejik Planları başta olmak üzere kısa ve orta vade stratejilerin yer aldığı üst politika belgelerinin hazırlanması süreçlerini yürütmüştür. ETKB 2019-2023 Stratejik Planının hazırlık sürecinde Planın hazırlanmasından sorumlu Daire Başkanı olarak görev aldı. Stratejik Planların yanı sıra üst politika ve strateji belgelerindeki enerji ve madencilik bölümlerinin hazırlanması süreçlerinde de çalışmalar yürüttü. 2013-2016 yılları arasında yürütülen AB destekli, Türkiye doğal gaz piyasasının geliştirilmesi ve Ülkemizin enerji ticaret merkezi olma stratejisi doğrultusunda geniş katılımlı çalışmaların yapıldığı ve eğitimlerin verildiği TR-Gas Hub Projesinin Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttü. TÜBİTAK tarafından çağrısına çıkılan “Ekonomik Büyüme Çağrı Programı” çerçevesindeki “Enerjide Dışa Bağımlılığın Azaltılması” başlığı kapsamında oluşturulan “Çağrı Programı Danışma Kurulu” üyeliği görevini yürütmektedir. Ulusal ve uluslararası dergi, kongre ve sempozyumlarda birçok makalesi yayımlanmış olup, İngilizce olarak yayımlanan üç kitabı bulunmaktadır. 01 Mart 2022 tarihinde Enerji İşleri Genel Müdür Vekili olarak atanan Dr. Erdem evli ve iki çocuk babasıdır. İleri seviyede İngilizce bilmektedir.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
 Kırşehir AK Parti'de ikinci tur   seçim hazırlıkları devam ediyor

Kırşehir AK Parti'de ikinci tur  seçim hazırlıkları devam ediyor

22-05-2023 - GÜNCEL

  Mucurlu Uğur Arslan, Ahi Evran  Üniversitesi Rektörlüğü’ne aday oldu

Mucurlu Uğur Arslan, Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü’ne aday oldu

22-05-2023 - GÜNCEL